Hakim Bey'e yan bakan yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Hakim Beye yan bakan yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2002 01:56

Kendisini tanımayıp adliye otoparkına sokmayan polisleri 1 yıl hapis cezasına çarptırtan hákimin, ‘‘Bana hakaret etti’’ diyerek genç bir kadının da 6 ay hapis cezası almasına neden olduğu ortaya çıktı.

2 yıl önceki olay

26 yaşındaki Mihriay Abulizi, annesinin isim değiştirme davasında Fatih 4'üncü Sulh Hukuk Mahkemesi Hákimi Orhan Sezgin'e hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl önce 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hákim Bey şikáyetçi

Hákim Orhan Sezgin, genç kadının kendisine duruşmada ‘‘Sen de adam mısın, seninle uğraşacağım’’ diyerek hakaret ettiğini belirterek Fatih 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Ve Yargıtay bozuyor

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi olan Türkmenistan uyruklu Mihriay Abulizi'nin hakkında verilen 6 aylık hapis cezası, Yargıtay tarafından bozularak yerel mahkemeye geri gönderildi.

Ben hakaret etmedim

Fatih 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlayan duruşmada Mihriay Abulizi, hakaret iddiasını kabul etmeyerek ‘‘Türkçe'yi iyi bilmiyorum. Yanlış anlaşılıyorum. Asıl hakaret gören ben oldum’’ dedi.


Daha önce de iki polisi mahkûm ettirmişti


Sen misin tanımayan

Fatih Adliyesi'nde görevli polis memurları Recep Memiş ve Mehmet Bakırtaş'ın, otomobiliyle adliyenin otoparkına girmek isteyen Hákim Orhan Sezgin'i tanımayınca başlarına olmadık işler açılmıştı. İki polis, hákime hakaret ve görev suiistimali gerekçesiyle adliyeye verilmişti.

Ve 1'er yıl hapis

Suçüstü hükümlerine göre hemen mahkemeye çıkarılıp tutuklanan, daha sonra kefaletle serbest bırakılan polis memurları Recep Memiş ve Mehmet Bakırtaş'a 1'er yıl hapis cezası verildi. İki yıl süren yargılama sonunda polislerden Memiş ayrıca 1 yıl memuriyetten men cezasına çarptırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!