Hakaret değil politik eleştiri

Güncelleme Tarihi:

Hakaret değil politik eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 00:47

‘CUMHURBAŞKANI’na hakaret’ suçlamasından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce, Sorumlu Yazişleri Müdürü Berkant Gültekin ve muhabir Can Uğur, dün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İlk savunmayı yapan Berkant Gültekin manşetin tamamen politik eleştiri içerdiğini belirterek, “Kişisel husumet için söylenmiş sözler değildir” diye konuştu. Davaya konu habere imza atan Can Uğur da “Bizim yaptığımız politik bir eleştiri idi” dedi. 

Birgün Yayın Danışmanı Barış İnce savunmasına, “Geçen hafta bu binada iki değerli meslektaşım vardı. Can Dündar ve Erdem Gül’e buradan selam gönderiyorum. Tahir Elçi’yi de saygıyla anıyorum” diye başladı ve hakaret suçlamasını reddetti.

Birgün gazetesi avukatı Tolgay Güvercin ise “Hz. Ömer’in ‘Dicle kıyısında bir kuzu kaybolsa bunun sorumlusu benim’ sözünün ne anlatıldığının iyi değerlendirilmesi gerekmektedir” diyerek bir ülkenin idarecisinin o ülkede yaşanan her şeyden sorumlu olduğunu kaydetti. Duruşma 10 Aralık 2015 gününe ertelendi.

 

BAKMADAN GEÇME!