‘Hakaret’ 4’üncü paketten döndü

Güncelleme Tarihi:

‘Hakaret’ 4’üncü paketten döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 00:00

Hazreti Muhammed ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Avukat Canan Arın hakkındaki dava, 4’üncü Yargı Paketi kapsamında ertelendi.

Haberin Devamı

Antalya 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ikinci duruşmada 4’üncü Yargı Paketi’ne atıfta bulunan heyet, Arın hakkında “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlarıyla ilgili kamu davasının ertelenmesine karar verdi. Karara göre, Arın 3 yıl içinde benzer bir suç işler ve o davadan ceza alırsa, bu dava yeniden görülmeye başlanacak.

AĞZIMI AÇMAZSAM YOK SAYILACAK

Canan Arın duruşma sonrası kendisine destek veren kadınların alkışları eşliğinde Antalya Adliyesi’nden çıktı. Arın burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “4’üncü Yargı Paketi’nden yararlandım. Ağzımı 3 yıl içinde açmazsam, konulara müdahil olmazsam bu dava yok sayılacak. Yani ne şiş yansın ne kebap kararı çıktı. Ama başlangıçta bu davanın hiç açılmaması gerekiyordu.” 

‘Eşleri küçüktü’ demişti

Haberin Devamı

ANTALYA Barosu’nun Aralık 2011’de düzenlediği “Kadın Hakları Hukuku” konulu seminerde konuşma yapan Arın, kız çocuklarının evlendirilmesine dikkat çekmişti. Arın konuya ilişkin Hz. Muhammed’in ve Cumhurbaşkanı Gül’ün eşlerinin evlendiklerinde küçük yaşta olduğunu söylemişti. Seminer sonrası Antalya Barosu’ndan 10 erkek avukat, “Peygambere ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” iddiasıyla Arın hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcı Osman Şanal da “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama ve Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla Arın hakkında 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!