Hain pusu 9 şehit

Güncelleme Tarihi:

Hain pusu 9 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında dün sabah 09.00’da askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin anti tank mayınlarını patlatmaları ve sonrasında meydana gelen çatışmada ilk gelen bilgilere göre 1 binbaşı, 8 asker ve 1 korucunun şehit düştüğü, 11 askerin de yaralandığı belirtiliyordu. Ancak Genelkurmay bu sabah yaptığı açıklamada şehit sayısının korucu ile birlikte 9 olduğunu, biri ağır 15 askerin de yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Şehitlerin isimleri şöyle: Jandarma Özel Harekât Taburu Komutanı Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara), Jan. Kom. Uzm. Çvş. Turan Kurt (Manisa), Jan. Kom. Uzm. Çvş Hakan Çil (K.Maraş), Jan. Kom. Uzm. Çvş Erhan Ar (Kırşehir), Jan. Kom. Uzm. Çvş Nazir Elitok (Kırıkkale), Piyade Uzm. Çvş. Samet Kılıç (Ordu), Jan. Kom. Er Vedat Gülder (Ardahan) Jan. Kom. Çvş. Serkan Altay (Burdur) ve Korucu Cabbar Gültekin.

ŞEHİTLERİMİZE PUSU KURULAN YERDEN SICAK GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

Dün sabah saatlerinde bölgede görevli korucular, yola mayın döşendiğini fark etti. Bunun üzerine Hakkâri-Çukurca karayolu trafiğe kapatılarak, mayını imha etmek ve yol güvenliğini sağlamak için dağ komando birliklerine mensup askerler, zırhlı personel taşıyıcılarla bölgeye sevk edildi. Ancak askeri birlik, daha korucuların mayını bulduğu kesime ulaşmadan PKK’lı teröristler, bu kez zırhlı araçlara karşı kullanılan antitank mayınlarını patlattı. 4 patlama sırasında, konvoydaki 3 zırhlı personel taşıyıcı havaya uçtu. Patlamanın şiddetiyle zırhlı araçlardan biri Zap Suyu’na düştü. Saldırıda, 4’ü Zap Suyu’na uçan araçta olmak üzere 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 15 asker yaralandı. Binbaşı Başayar ve bir uzman çavuşun Zap Suyu’nda kaybolan cenazeleri aranırken diğer şehitler ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi’ne getirildi.  Hakkari Valisi Muammer Türker, köy korucusu ile birlikte 8 şehit canezesinin olduğunu söyledi. Vali Türker, isim açıklamadan “Elimizde 8 şehit cenazesi var. 1 cenazeye de ulaşamadık. Cenaze uzman çavuşa ait” dedi.

Haberin Devamı

Hain pusuyu işte böyle kurmuşlar

 

Hakkari-Çukurca karayoluna döşenen ilk mayının infilak ettirilmesini ve burada bir asker şehit olmasını ardından hemen patlama noktasına takviye birlikler gönderildi. PKK'lılar ilk patlamanın ardından yardıma gelen birliği de pusuya düşürdü. Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamanın olduğu bölgeye gelen takviye birliğe de ilk önce Ağaçdibi Köyü vadisinin dağlık bölgesinden taciz ateşi açıldığını söyledi.

 

Haberin Devamı

Vali Türker, bu sırada zırhlı araçtan inen binbaşı ve bir uzman çavuşun siper alarak yol kenarında tacize karşılık vermeye çalıştığını belirterek, "Bu sırada meydana gelen patlamada da binbaşı ve uzman çavuş şehit oldu. Ardından 50 metre aralıklarla tuzaklanan 3 ayrı patlayıcı daha infilak ettirilince 6 asker ve 1 korucu daha şehit oldu'' dedi. 

 

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI 

Baba ocaklarında yas var

-  Şehit Uzman Çavuş Nazir Elitok’un (24) Kırıkkale’de oturan annesi Nadiye Elitok fenalaşınca sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Nadiye Elitok, “Bizim ciğerimiz yandı onların da ciğeri yansın.” diyerek gözyaşı döktü. Baba Sami Elitok, oğlunun kendisine son konuşmasında “Baba ben şehit olacağım” dediğini, kendisinin ona “Oğlum ben sensiz yaşayamam. Sensiz nasıl yaşarım?” dediğini anlattı. Şehit Nazir Elitok’un Tuğba Elitok ile 2 yıllık evli ve 9 aylık Göktuğ adında bir oğlu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

-  Şehit Uzman Çavuş Samet Kılıç’ın (24) Ordu’nun Perşembe İlçesi Soğukpınar Köyü’nden hemşerisi Merve Kılıç ile 25 gün önce evlendiği, 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü öğrenildi.

-  Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil (24) Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesindeki ailesine haberi Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş verdi. Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil’in 3 aylık evli olduğu, annesinin yeni vefat ettiği öğrenildi.

-  Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar’ın Yozgat’ın Yerköy ilçesinde oturan ailesi şehit haberini alınca gözyaşlarını tutamadı. Uzman Çavuş Erhan Ar, 2 çocuk babasıydı.

-  Şehit Er Vedat Gülder’in (21) Ardahan’ın Göle ilçesindeki Budaklı Köyü’nde yaşayan ailesine şehit haberini, Göle Kaymakamı Kemal Atasoy ile askeri yetkililer, sağlık ekipleri gözetiminde verdi. Şehit er Vedat Gülder’in üç çocuklu ailenin ortanca çocuğu olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

-  Şehit Jandarma Er Serkan Altay’ın Burdur’un Tefenni İlçesi’ndeki yakınları, kara haberi alınca Kürtçe ağıt yaktı. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Naif Altay, yeni yaptıkları ev için “Bu evi oğluma şehit evi olsun diye değil oğlum ve gelinim için yapmıştım” dedi.

-  Saldırıda şehit düşen 6 çocuk babası korucu Cabbar Gültekin (40) Kırıkdağ Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

UZMAN ÇAVUŞ AR'IN EVİNDEKİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ACIYA DÖNÜŞTÜ

ŞEHİT ER GÜLDER'İN BABA OCAĞINDA YAS

KIRIKKALELİ ŞEHİDİN 9 AYLIK BEBEĞİ VARDI

JANDARMA KIDEMLİ UZMAN ÇAVUŞ TURAN KURT'UN EMEKLİLİĞİNE 9 AY VARDI

UZMAN ÇAVUŞ SAMET KILIÇ 20 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ HAKAN ÇİL 3 AYLIK EVLİYDİ

ŞEHİT ER SERKAN ALTAY'IN EVİNDE YAS VAR

ŞEHİT BİNBAŞININ BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV 

UZMAN ÇAVUŞ SAMET KILIÇ'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AR'IN BABA EVİNDE YAS / WEB TV

 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ NAZIR ELİTOK'UN EVİNDE YAS / WEB TV

 

ŞEHİT KORUCU TOPRAĞA VERİLDİ / WEB TV

 

ŞEHİT GÜLDER'İN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!