Haftanın albümleri

Güncelleme Tarihi:

Haftanın albümleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Haberin Devamı

Diva tahtının yeni adayı

LEONA LEWIS
GLASSHEART
Syco Music / Modest! / Sony Music

Uluslararası çapta popüler TV’lerdeki müzik yarışmaları; keşfedilmemiş seslerin yanı sıra yeteneğinin farkında olan eğitimli isimlerin kendilerini duyurması açısından da önem taşımaya başladı artık. Kendilerini geliştirmiş, plak şirketleriyle irtibat dahi kurmuş isimleri de artık bu yarışmalarda görür olduk. Zira bu yarışmaların bir gecede şöhrete kavuşma imkânı sunuyor olmaları çekici geliyor. İşte 28 yaşındaki İngiliz şarkıcı Leona Lewis de bu tür bir başarının ilk örneklerinden. ‘The X Factor’ adlı fenomen yarışmanın 2006’daki İngiltere birincisi olan Leona, ‘American Idol’ın ilk sezon birincisi Kelly Clarkson’dan sonra dünya çapında yıldızlaşan ve bu yarışmalardan çıkıp kalıcı olabilen ikinci isim oldu. Küçük yaşlarından itibaren şarkıcılık hayali için yaşayan Leona; sanat okullarında aldığı eğitim sonrasında müzikal çalışmaları için para biriktirmek amacıyla garsonluk ve resepsiyonistlik gibi işlerde çalışmış. Yayımlanmamış bir albümü bulunan ve yeteneğini keşfeden plak şirketleri tarafından Amerika’ya dahi davet edilen Leona, ani bir kararla ‘The X Factor’a katılıp dikkatleri çekti ve yarışma sonrası Kelly Clarkson’ın ‘A Moment Like This’ini tekrar yorumladı. Bu şarkı, yarım saatte 50 bin kez indirilerek büyük bir başarıya ulaştı. İlk albümü ‘Spirit’ (2007) ve ilk single ‘Bleeding Love’ ile de büyük rekorlara imza attı. Justin Timberlake ve Ne-Yo ile çalıştığı ikinci albümü ‘Echo’ (2009) ise başarısının sadece yarışma rüzgârına bağlı olmadığını kanıtladı. Birçoklarının Whitney Houston, Celine Dion ve Mariah Carey karışımı olarak nitelendirdiği Leona, henüz çok genç olmasına rağmen büyülü sesi ve başarısı sayesinde diva tahtına oturtuldu.
‘Glassheart’, Leona’nın 3. albümü. Ondan duymaya alışkın olduğumuz R&B şarkılardan oluşan albümde elektronik dokunuşlar da dikkat çekiyor. (bkz: ‘Come Alive’ ve ‘Glassheart’) Geneli orta ve düşük tempoda seyreden albüm, vıcık vıcık dans hitlerinden sıtkı sıyrılan ama poptan da kopmak istemeyenler için vasat üstü bir içerik vaat ediyor.

Haberin Devamı

JOE SATRIANI
UNSTOPPABLE MOMENTUM
Epic / Sony Music

Haberin Devamı

Steve Vai, Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons, Larry LaLonde (Primus), Rick Hunolt (Exodus), Charlie Hunter, Kevin Cadogan ve Alex Skolnick (Testament)... Ya zaten biliyorsunuzdur ya da biraz araştırmayla öğrenebilirsiniz; bu isimler elektrogitar denen enstrümanı dünya üzerinde çalan en iyi insanlardan bazıları. Ve bu isimlerin hepsinin bir ortak noktası var: Onlara iyi gitar çalmayı öğreten kişi Joe Satriani’ydi. Tüm zamanların en büyük gitar virtüozlarından biri olan ve dün gece İstanbul’daki ikinci konserini veren Satriani, kariyerinin 14’üncü stüdyo albümünde yine şahane melodiler, akıp giden gitar partisyonları, yormayan bir sound ve ustalık kokan düzenlemelerle karşımızda. Enstrümantal bir müzik yapıyor olsa da Satriani, gitarıyla bizimle konuşuyor adeta ve en şaşırtıcı olanı da yeni rifler ve yeni melodiler bulabilmesi hâlâ. Bu oran eski albümleriyle karşılaştırıldığında düşük tabii ama günümüz için standartların çok üzerinde sayılır. Gitar müziği seven herkese öneriyorum bu albümü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!