Haftadan… çeşitli haberler

Güncelleme Tarihi:

Haftadan… çeşitli haberler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 20:42

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb4c10f018fbb8f8b822d4
“KRİZİ ABD VE İNGİLTERE Mİ İSTEDİ? İran, gözaltına aldığı 15 İngiliz deniz piyadesi nedeniyle yaşanan krizin çözümü için “teknik komisyon” kurulmasını önerdi. İran'ın çözüm arayışına karşın İngiltere sorunu AB ve BM'ye taşıyarak krizi uluzlararası tepkiye dönüştürmeye çabalarken, ABD Başkanı George W. Bush da 'mazur görülemeyecek bir davranış' olarak niteleyip İran'ı açıkca tehdit etti. İngiliz askerlerinin İran karasularına girmesi ve sonrasındaki izlenen yol İngiltere ve ABD'li strateji uzmanlarının İran'a karşı uluslararası kamuoyu ve baskı oluşturma senaryosu olabileceğini de akla getiriyor...” www.acikgazete.com adresindeki AÇIK GAZETE'dendi...

Haberin Devamı

 

 

*

 

ELMA, ARMUT VE ANGUT

 

Konda’nın Milliyet’te yayınlanan anketine göre Türkiye’de ‘Ben Kürt kökenliyim’ diyenlerin oranı % 15,4 imiş. Kimi dandik milliyetçilere bu rakam çok geldi. Güneş de aklı sıra Konda’nın açığını yakalamış ‘KONDA, Milliyet için anket yaptı. Kürt nüfusunu yüzde 15.4 açıkladı. 1993'deki anketinde ise oranı yüzde 3.7 olarak açıklamıştı. Kürt nüfusu nasıl patladı?’ diye çakallık yapıyor. (26 mart)

 

Tarhan Erdem tenezzül etmez, 1993’te Konda’nın başında olduğum için ben cevap vereyim: 2007’deki anket Türkiye genelinde yapılmış, 1993’teki anketse İstanbul’da yapılmıştı.

 

 

*

 

 

HAFTANIN UÇUŞU

 

Güneri Cıvaoğlu, Tansu Çiller’e ‘Erdoğan’ın yerinde olsan, ne yapardın?’ diye sormuş.

Haberin Devamı

 

Çiller ‘Köşk’e çıkmazdım’ demiş.

 

Milliyet, 27 mart

 

 

*

 

HAFTANIN ‘E NE VAR BUNDA HABERİ’

 

İSKİ’nin davet usulüyle yaptığı temizlik ihalesi... Fatih Belediyesi Meclis Başkanvekili AKP’li Yahya Atıcı’ya verilmiş.

 

Ee, hâlâ şaşıyor musunuz bu habelerlere?

 

Milliyet, 27 mart

 

 

*

 

KUDURDULAR

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken, dinci basının da gözü döndü artık.

 

Mesela Yeni Şafak artık AKP’nin yayın organı olduğunu gizleme ihtiyacı bile duymuyor. Bir gün Sezer’e saldırıyor, ertesi gün Baykal’a, tabii arada YÖK’e ve laik kesimin diğer temsilcilerine...

 

Mesela 28 mart tarihli gazetenin manşeti ‘YALNIZ VE GERGİN – Çankaya muhalefetinde yalnız kalan Baykal, giderek seviyesi düşen söylemiyle toplumu ve piyasaları (!!!) tedirgin ediyor. Geçen hafta askere çağrı yapan Baykal, dün de Atatürk üzerinden gerdi’ diyordu.

Haberin Devamı

 

Yeni Şafak, 28 mart



*

 

EN KÜLTÜRLÜSÜ KÜLTÜR BAKANI

 

Kültür Bakanı Atilla Koç, AKM’nin (Atatürk Kültür Merkezi) yıkılma kararıyla ilgili olarak ‘Biz yıkmamız gerekince yıkarız ama yapmak için. 1970’de AKM’yi anarşist-komünistler yakmıştı’ dedi. (Radikal, 28 mart)

 

Biliyorsunuz, AKP yangını elektrik kontağından çıkmıştı.

 

AKP’lilerin en kültürlüsü (!) olduğu için bunu Kültür Bakanı yaptılar...

 

 

*

 

GÜLEN’İN DÖNÜŞ RÜYASI diyor Akşam’ın MANŞETİ!

 

“Fetullah Gülen, internette yayınlanan son sohbetlerinde Türkiye’ye dönüşüyle ilgili gördüğü rüyaları anlattı. Ama düşleri bile hüsranla sonuçlanıyor, memlekete dönemiyor.”

 

Manşet bu!

 

Nasıl yorumlanabilir:

 

(a) Akşam, tiraj almak için Zaman’ın yanında bedava dağıtılacak

Haberin Devamı

(b) Serdar Turgut hidayete erdi

(c) Fetullah Gülen’i Türkiye’ye getirme çabalarında yeni bir cephe açıldı

 

Akşam, 28 mart

 


*

 

SABAH’LA GÜNAYDIN

 

‘Acaba Türkiye’deki cevaevleri ‘mafya babaları’ için farklı, ‘siyasi tutuklular’ için ayrı koşullara mı sahip!’

 

Fatih Altaylı – Sabah, 28 mart

 

 

*

 

EN ZARİFİ BAŞBAKAN

 

Başbakan Erdoğan, Türk siyasetinin kadın zekâsı, inceliği ve zarafetine ihtiyacı olduğunu söylemiş. (Milliyet, 28 mart)

 

Ama ‘bıyıklı kadın’ afişlerine ve seçimlerde kadın kotası taleplerine itiraz etmiş:

 

Kusura bakmayın, mal mı ki bu, kota veriyorsun!(Hürriyet, 28 mart)

 

‘Bu’ dediği ve ‘mal’ yani sığır benzetmesi yaptığı Türk kadını...

 

Böyle de zarafet düşkünüdür ‘bu’ !

Haberin Devamı



*

 

AMA ONUN DE DERİN BİR SİYASİ KÜLTÜRÜ VAR

 

Aynı Erdoğan, ‘Diyorlar ki ‘Anayasa’ya göre laik devlet’... Tarihte pek çok laik devlet vardı. Hitler Almanyası da laikti ona bakarsan ama Hitler Almanyası’ydı...(Hürriyet, 28 mart)

 

Böyle de kültürlüdür, bizim ‘Dostivski’ !

 


*

 

NE BİLİYORSUNUZ?

 

Diplomasi eğitimi görmek için Türkiye’ye gelen İsveç Veliaht Prensesi (veliaht prenses lafı ters geldi) Victoria ve beraberindeki heyet Kaos G (gey ve lezbiyen derneği) ile görüşmüş ve sormuş:

 

- Meclis’inizde eşcinsel milletvekili var mı?
- Hayır!


Nereden biliyorsunuz? 550 kişinin yatak odasına mı girdiniz?

Hürriyet, 29 mart


*

HANGİ FİLİM? HADİ BAKALIM…

 

Ukrayna’da karanlık bir işadamı, mahkemeye götürülürken mafya tarafından tutulan kiralık katillerce uzaktan, dürbünlü tüfekle vurularak öldürüldü.

 

Hürriyet gazetesi haliyle bu haberi ‘UKRAYNA’DA FİLM GİBİ SUİKAST’ diye verdi ama, bu sefer olaya uygun bir film bulamadı! J

 

Hürriyet, 30 mart

 

 

*

 

HABERİ TAMAMLASANIZA

 

Bahçelievler’de çukura düşerek ölen minik Dilara’nın babası ‘olay nedeniyle başkaları tarafından özel amaçlarla kullanılmak istemiyorum’ diyerek şikayetçi olmaktan vaz geçmiş.

 

Hürriyet (30 mart) haberi böyle verip geçiyor. Oysa gazetecilik, bu konuyu araştırmayı gerektirir: Acaba adamcağız tehdit mi edildi, yoksa başka bir şekilde ‘susturuldu’ mu? Büyük ihtimalle…

 


*

 

ÖLDÜRMEK ELLEMEKTEN DAHA HAFİF BİR SUÇ

 

Bu arada, Dilara’yı öldürenlere sadece 8 yıl hapis istenirken, kız öğrencilerini taciz eden öğretmene 39 yıl hapis cezası verildi. (Sabah, 30 mart)

 

Bu sapık, öğrencilerini elleyeceğine başını lağamda boğup öldürseydi, bir iki sene alıp çıkacaktı demek ki!

 


*

 

ÇEKİRDEKTEN YETİŞİYORLAR

 

AKP Hükümeti döneminde, suç oranları patladı, biliyorsunuz. Büyük şehirler yaşanmaz hale geldi. Polis ya aciz ya suç ortağı. Ama daha bunlar iyi günler. TBMM’nin Hacettepe Üniversitesi’ne yaptırdığı bir araştırmaya göre 9-12 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerinin % 5,9’u ateşli silah, % 9,2’si kesici alet taşıyormuş. (% 15 eder…) % 7.7’si çete üyesiymiş, % 22,4’ü bahis, % 6,2’si kumar oynuyormuş. (Vatan, 30 mart)

 

Çekirdekten yetiştiriyoruz artık…

 

 

*

 

HELAL OLSUN VATANDAŞIN PARASI

 

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk isyan etti:

 

Cem Uzan’ın kamuya 6,6 milyar dolar borcu var ama bugüne kadar 32 trilyon lira Hazine yardımı aldı, 2007’de 15 trilyon daha alacak. (Milliyet, 30 mart)

 

Eee, Erdoğan’ın işine geliyor Genç Parti’nin ve Cem Uzan’ın meydanlara çıkıp yalan söylemesi. Böylece MHP’nin ve DYP’nin oyları bölünüyor, AKP’nin ekmeğine yağ sürülüyor.

Helali hoş olsun vatandaşın 40-50 trilyonu…

 

 

*

 

AYNI TAKIMDAYMIŞIZ

 

AB’nin yeni Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini ‘Birbirimize karşı takımlarda top koşturmuyoruz. Aynı taraftayız’ demiş. (Sabah, 30 mart)

 

Tribünden bakınca hiç öyle görünmüyor.

Niye sürekli ‘bizim kaleye’ şut atıyorsunuz?

 

 

*

 

KENT-SOYSUZLAR

 

Mehmet Barlas’ın yazısının başlığı ‘Yeni sınıflandırmalar ışığında kent-soylular’ diyordu. (Sabah, 31 mart)

 

Yazıyı okurken İstanbul’u ve yeni İstanbul burjuvazisini düşündüm de… artık ‘kent-soylu’ değil KENT-SOYSUZ demek daha uygun…

 


*

 

HA BİR YALAN EKSİK HA BİR FAZLA…

 

Hıristiyanlar Papa Johannus Paulus II’yi (yani Jean-Paul 2’yi) ‘aziz’ ilan etmek için bahane aramakla meşgul.

 

Geçen gün bir Fransız rahibe medyanın karşısına çıktı ‘Parkinson hastasıydım, Papa bir mucize gerçekleştirip beni tedavi etti’ dedi. (Sabah, 31 mart)

 

Aranan yalancı şahit bulunmuştur, Papa aziz ilan edilebilir!

 

 

*

 

SİZ DE İNANDINIZ!

 

THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, apronda deve kestirince görevden alınmıştı… sanın siz. Can, THY’nin Londra bürosunda 11 milyar maaşla çalışıyormuş. (Posta, 31 mart)

 

Yani cezalandırılmamış, aksine ödüllendirilmiş.

 

AKP’lilerin beyin yapısını temsil ettiği için…

 

 

*

 

AHMET HAKAN, MELİH GÖKÇEK’İ ŞÖYLE TARİF EDİYORDU:

 

TV yarışmalarında harikulade bir jüri üyesi olma potansiyeliyle her daim göz dolduran Melih Gökçek, asla ve kata yenilemez. Çünkü bu ele avuca gelmez politikacımız, ne yazık ki en küçük bir mahcubiyet duygusu ya da rezil olma korkusu yaşamamasıyla meşhurdur.” (Hürriyet, 1 Nisan)

 

Yakın bir zamana kadar aynı cephenin cengaverleri idiler, Ahmet Hakan sözünü ettiği şahsı iyi tanır…

 

 

*

 

HAFTANIN KOMEDİSİ

 

1 Nisan tarihli gazetelerde Başbakan’ın (Çankaya seçiminden önceki) son Ulusa Sesleniş konuşmasından alıntılar vardı. Benim pazar günü gördüğüm 4 büyük gazete de gayet yalaka bir alıntı yapmıştı. Bu arada Sabah’ın birinci sayfadaki kutusu beni altıma işetti:

 

de Gaulle’ü örnek aldı. Fransa’nın tarihi kişiliği Charles de Gaulle, 1958 yılında cumhurbaşkanlığına giden yolda ilerlerken çeşitli konuşmalarında birlik, beraberlik ve farklı köken ve düşüncelerin ortak hedeflerini vurgulamıştı.” (Sabah, 1 Nisan)

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma metnini hazırlarken General de Gaulle’ü örnek alacak kadar Fransız siyasi tarihine vakıf olduğuna hiç şüphemiz yok elbette ama… Sabah gazetesindeki bu tarih uzmanı kimdir, bu dahiyane benzetme kimin aklına gelmiş, diye merak ettim: Fatih Altaylı imiş…

 

1 nisan şakası olmalı…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!