Hafta sonu marketlerin çalışma saatleri! 26-27 Aralık sokağa çıkma yasağında marketler saat kaçta kapanıyor?

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu marketlerin çalışma saatleri 26-27 Aralık sokağa çıkma yasağında marketler saat kaçta kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 18:51

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı marketlerin çalışma saatleri, kısıtlamalar devam ederken gündemde yer almayı sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgede cumartesi ve pazar günleri araç kullanmamak şartıyla vatandaşların market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırınlara gidip gelebileceği bildirildi. Online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. İşte, 26-27 Aralık hafta sonu sokağa çıkma yasağında marketlerin çalışma saatleri.

Haberin Devamı

Hafta sonu marketlerin kaçta kapandığı, sokağa çıkma kısıtlamasının dördüncü uygulamasında takip ediliyor. Yeni bir karar alınıncaya kadar, sokağa çıkma yasağı, cuma günleri saat 21.00’de başlayacak, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak. Kısıtlama süresinde market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek.

HAFTA SONU MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği sokağa çıkma yasağıyla ilgili genelgede, market, bakkal, kuruyemişçi, fırın gibi yerlerin çalışma saatleri açıklandı. Buna göre, cumartesi ve pazar günleri bu iş yerleri 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Haberin Devamı

Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçları ile ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarını karşılamak için araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırına gidip gelebilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

BAKMADAN GEÇME!