Hafta sonuna plan yapanlar dikkat! İstanbul'a sağanak yağış geliyor... Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak? Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2024 09:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Buna göre 5 il için sarı kodlu alarm verildi. Yapılan uyarıda sel, su baskını, heyelan ve yıldırım tehlikesine dikkat çekildi. Hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, İstanbul'da hafta sonu etkili olacak olan yağışların pazar günü son bulacağını söyleyerek önümüzdeki haftanın durumuyla ilgili tahminini paylaştı.

Haberin Devamı

MGM, 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Doğu Karadeniz'de 5 il için sarı kodlu alarm verildi. Bu iller sırasıyla Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Trabzon oldu. Meteorolojinin raporuna göre İstanbul'da da hafta sonu sağanak var. Bu yağışların Kuzey Marmara ve Kuzey Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

Hafta sonuna plan yapanlar dikkat İstanbula sağanak yağış geliyor... Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul için yaptığı hava durumu değerlendirmesinde önümüzdeki haftanın tahmini paylaştı. Henüz sonbahar havasının gelmeyeceğini söyleyen Şen, pazar günü yağışların ardından sıcaklıkların tekrar yükselişe geçeceğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

Hafta sonu yağış geliyor ama çok kuvvetli değil. Pazar öğleden sonra devam edecek. Anadolu'nun bazı bölgelerinde yağış var, sıcaklıklar 1-2 derece düşecek. İstanbul'da 30 dereceden 28 dereceye düşecek. Önümüzdeki hafta sıcaklıklar düşecek ve ortalama seviyesinde olacak. İç Batı ve Kuzey Batı'da yükseliş olacak. Yağışlar da azalacak. Bugün Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış var. Su baskınlarına dikkat etmek gerek. Ordu Giresun civarında da yağış var ama su baskını yapmaz. Marmara'daki yağış da hafif, su baskını yapmaz. Cumartesi pazar denize girecek olanlar dikkat etmeli, rip akıntısı var.

Önümüzdeki hafta sıcaklıklar tekrar artacak ama sonraki haftaya bakacağız. Sonbahar geldi diyemiyoruz henüz.

Hafta sonuna plan yapanlar dikkat İstanbula sağanak yağış geliyor... Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı

BUGÜN YURTTA HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Ordu, Giresun, Trabzon’un batısı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli, Rize çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!