ADANA, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 14:43
ADANA’da hafiye gibi araştırma yapan tapu müdürü, sahte fotoğrafın yapıştırıldığı vekaletname ile başkasına ait evi satmak isteyen anne ve oğlunun foyasını ortaya çıkardı. Vekaletnamede fotoğrafı bulunan kadınla, başkasına ait evi oğluna satmak isteyen kadının burun şeklinin farklı olmasından yola çıkan tapu müdürü, polise suçüstü yaptırdı.
17 yıldır İsveç’te yaşayan Adanalı Nadiye Çiftçi’ye (63) ait Akkapı Mahallesi’ndeki evi vekaletname ile oğlu Yılmaz Baran’a (30) satmak isteyen Ayşe Baran (62), işlem yaptırmak için geldiği Seyhan 2’inci Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü’nde şüphe çekti. Durumdan haberdar edilen Seyhan 2’inci Bölge Tapu Sicil Müdürü Mehmet Temel, belgeleri incelediğinde gerçek tapudaki eski bir fotoğrafı ve vekaletnamedeki kadının fotoğrafını kıyaslayınca, iki fotoğraf arasında burun deliklerinin farklı olduğunu gördü.
NÜFUSTAN VE POLİSTEN SORGULADI
Gerçeğe aykırı düzenlenmiş vekaletname ile satış işlemi yapılmak istendiğini anlayan Tapu Sicil Müdürü Mehmet Temel’in hafiyeleri aratmayan araştırması bu anda başladı. Müdür Temel, Ayşe Baran ve oğlu Yılmaz Baran’ı odasına çağırıp, çay ısmarladı. Bu arada sistemden taşınmazın sahibi Nadiye Çiftçi’nin nüfus bilgilerini sorgulayıp İsveç’te yaşadığı bilgisine ulaşan Müdür Mehmet Temel, Ayşe Baran’a vekaletnameyi ne zaman aldığını sordu. “İki gün önce” yanıtını alan Müdür Temel, Adana Havaalanı’ndaki polis merkezinden Nadiye Çiftçi’nin Türkiye’ye gelip gelmediğini sordu. Havaalanı polisi, Müdür Temel’e Nadiye Çiftçi’nin 1992’den beri Türkiye’ye giriş yapmadığı bilgisini verdi.
İTİRAF ETTİRDİ
Bunun üzerine Ayşe Baran’a fotoğraflar arasındaki farkı gösterdiğini ve sahteciliği itiraf ettirdiğini belirten Tapu Müdürü Temel sonraki gelişmeyi şöyle anlattı:
“Sen hacı kadınsın, hacı kadın yalan söylemez. Gerçeği söyle, yoksa başın belaya girecek diye baskı yapınca, başına iş açtığını anlayıp ‘Bana bir şey olmaz değil mi?’ diye sordu. Ben de ‘olmaz inşallah’ deyip, doğruları anlatmasını istedim. Vekaletteki fotoğrafın mal sahibinin kız kardeşine ait olduğunu itiraf etti. Bunun üzerine durumu polise bildirdim. Kısa süre sonra başkasının malını sahte vekaletname ile satmak isteyen ana ve oğlu Adana Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekiplerince gözaltına alındı.”
200 LİRA ÖDÜL ALACAK
Gerçeğe aykırı şekilde edinilmiş vekalet ile satış işlemini iptal ettiklerini, yaşanan olayı düzenlenen tutanak ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na ilettiklerini söyleyen 27 yıllık bürokrat Tapu Müdürü, daha önce de bir sahtecilik olayını ortaya çıkardığı için bir maaş ikramiye ile ödüllendirildiğini, bu olayda da yaklaşık 200 lira tutarında ikramiye beklediğini, ancak mesleki açıdan büyük manevi haz yaşadığını söyledi.
Polis, Ayşe Baran’a sahte kimlikle vekaletname veren ve mal sahibinin kızkardeşi olduğu belirtilen şüpheliyi aramaya başladı. Bu kadının ifadesinin alınmasından sonra, olayın tam olarak aydınlanabileceği belirtildi.