HADEP’e emekli asker adaylar

Güncelleme Tarihi:

HADEP’e emekli asker adaylar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2002 02:19

HADEP'e milletvekili aday adaylığı için yapılan başvuruların sayısı 1000'i geçti. Partiye ilk başvuruyu, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden Nuri Yaman yaptı.

Bir süre kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerini de üstlenen Yaman, Muş'tan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HADEP, askerlerden de ilgi gördü. 2 emekli binbaşı HADEP'e resmi başvuruda bulundu. Emekli Deniz Binbaşı Zeki Koç Bingöl'den aday olurken, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden emekli Binbaşı Seyithan Yıldız Batman'dan adaylığa soyundu. HADEP, 1'i Uşak'tan 2 asker kökenli milletvekili adayı daha çıkaracak. HADEP'e, eski KESK Genel Sekreteri Sevil Erol da başvurdu.

SAKIK DA ADAY

PKK'nin önde gelenlerinden, ‘Parmaksız Zeki’ kod adlı Şemdin Sakık'ın ağabeyi ve HADEP PM üyesi Sırrı Sakık'ın da milletvekili aday adayı olacağı bildirildi. Eski DEP milletvekili olan ve milletvekilliği düşürülen Sakık, HADEP'in 1996 yılında Türk Bayrağı'nın yere indirildiği kongresinde, ‘‘Bir başka ülkenin bayrağı’’ diye söz ettiği gerekçesiyle gözaltına da alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!