Hacılar noterde kura çekecek

Güncelleme Tarihi:

Hacılar noterde kura çekecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2000 00:00

Diyanet İşleri Başkanlığı, ön kayıt yaptıran hacı adaylarının 23 Ekim Pazartesi günü noter huzurunda kura çekeceklerini bildirdi.
Haberin Devamı

Diyanet'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2001 yılında haca gitmek için başvuran adayların, kontenjandan fazla olması dolayısıyla bu yıl da kuralar il müftülüklerinin belirleyeceği yerlerde ve ve noter huzurunda çekilecek.

Açıklamaya göre, ile verilen kontenjan dolduktan sonra kalan adaylardan kura ile yedekler belirlenecek. Kurada çıkan hacı adaylarına, ''Asil Hac Kontenjan Belgesi'' verilecek ve kesin kayıtlar 24 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Diyanet, daha önceki yıllardaki 4 çeşit hac uygulamasını bu yıl da sürdürecek. Buna göre, standart tip hac organizasyonuna katılmak isteyenler 1800 dolar, müstakil odalı organizasyona katılacak olanlar 3 bin dolar, kısa süreli 1. tip haca gitmek isteyenler 5 bin 600 dolar, kısa süreli 2. tip organizasyona katılmak isteyenler ise 4 bin 600 dolar ödeyecekler.

Asil Hac Kontenjan Belgesi alanlardan Diyanet'in organizasyonuna katılmak isteyenler, kayıt süresine kadar il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek, buradan alacakları resmi yazı ile hac ücretini bankaya yatırarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Acenta aracılığıyla haca gitmek isteyen adaylar da, Diyanet ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenen kriterlere uyan ve hac seferi düzenleme izni bulunan acentalara kesin kayıt olabilecekler.

Hac seyahati düzenleme izni olan acentaların listesi müftülüklerce yayınlanacak. Kesin kayıt yaptırmayanlar ile kayıt yaptırdığı halde vazgeçenlerin yerine 9 Kasım tarihinden sonra yedeklerden sıraya göre kayıt yapılacak.

Hac çıkışları Adana, Ankara, Antalya, dalaman, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Nevşehir, Samsun, Trabzon ve Van havalimanlarından 6-27 Şubat tarihleri arasında çıkış yapacaklar. Hacı adayları, 8 Mart'tan itibaren yurda dönmeye başlayacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!