Hac ön kayıtları için yarın son gün

Güncelleme Tarihi:

Hac ön kayıtları için yarın son gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2001 14:47

Hac ön kayıtları için tanınan ek süre yarın sona eriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla hacca gitmek isteyenler başvurularını yarın mesai saati bitimine kadar yapabilecekler.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı hac ön kayıtları için 31 Temmuz'a kadar süre tanımıştı. Bu süre daha sonra kayıt yaptıramayan vatandaşların isteği üzerine 10 Ağustos Cuma gününe kadar uzatılmıştı. Hacca gitmek isteyen 103 bin kişi ön kayıt yaptırmıştı. Hacı adaylarına tanınan ek süre ile kayıt yaptıracakların sayısının 110 bine ulaşması bekleniyor.

KAYIT ESASLARI

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu ile Hac ve Umre Komisyonu'nun,2002 yılı hac kayıtları ile ilgili esaslarına göre, ilk defa hacca gidecekler ile daha önce hacca gidenlerden, hacca hiç gitmemiş hanımı,kızı, kız kardeşi, annesi ve kayınvalidesine refakat edecek olanların müracaatı kabul edilecek. Ancak refakat ettiği kişinin hacca gitmekten vazgeçmesi veya vefatı halinde refakatçi de hacca gitmekten vazgeçmiş sayılacak. 

Ön kayıt yaptıranların sayısının hac kontenjanından fazla olması halinde, noter huzurunda kura çektirilerek hacca gidecekler tespit edilecek. 

Ön kayıt bilgileri bilgisayara aktarılacak ve bu bilgiler geçmiş yıllardaki hacca gidenlerin bilgileri ile karşılaştırılacak. Mükerrer kayıt yaptıranların kayıtları bire indirilecek. Daha önce hacca gidenlerden şartı tutmayanların kayıtları ise iptal edilecek. 

2000 ve 2001 yıllarında hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıran ve çekilen kuralarda her iki yılda yedekte kalan, yedek kayıtlar başladığı zaman kesin kayıt için sırası gelmeyen ve 2002 yılında da hacca gitmek için ön kayıt yaptıranların, kuraya katılmadan doğrudan kesin kayıtları yapılacak. 

2001 yılı hac organizasyonuna katılmak üzere kayıt yaptırdığı halde, rahatsızlığı nedeniyle hacca gidemeyeceğini sağlık raporu veya noter kanalı ile belgeleyenlerin de ön kayıt yaptırmaları halinde kuraya tabi olmadan kesin kayıtları yapılacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ön kayıt yaptırmayanların daha sonraki taleplerinin kabul edilmeyeceğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!