Hac kuraları Diyanet tarafından ne zaman çekilecek?

Güncelleme Tarihi:

Hac kuraları Diyanet tarafından ne zaman çekilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 13:35

Hac kuraları ne zaman çekilecek sorularının cevabı aranmaya devam ediliyor. Milyonlarca hacı adayının heyecanla beklediği kura çekilişi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Peki, kutsal topraklara gidecek aday sayısının kısıtlı olacağı hac kuraları çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, hacı adaylarının merakla araştırdığı konu hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

2018 Hac kura çekilişinin tarihi belli oldu. Kutsal topraklara gitmek için bu yılı seçen hacı adayları, başvuru işlemlerini 21-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirmişti. Online sistem üzerinden alınan başvuruların ardından canlı yayında çekiliş yapılacak. Peki 2018 hac kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Hac kuraları, vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Yüz binlerce hacı adayının odak noktası olan 2018 hac kuraları, kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların belirlenmesine olanak sağlayacak. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından halka açık bir şekilde gerçekleştirilecek olan hac kuraları çekilişi nasıl gerçekleştirilecek? İşte, geçtiğimiz yılların hac fiyatları ve detaylı bilgiler

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı güvencesiyle, 1 Şubat Perşembe günü halka açık bir şekilde canlı yayınla çekilecek. Kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların belirlenmesinin ardından, hacı adaylarından bazı prosedürleri yerine getirmesi talep edilecek.

Haberin Devamı

2017 YILINDA HAC ÜCRETLERİ NE KADARDI?

2017 yılında oda tercihli konaklamada, 2 kişilik odada kişi başı ücreti 15 bin 500 TL, 3 kişilik odada kişi başı ücreti 14 bin TL, 4 kişilik odada kişi başı ücreti 12 bin 250 TL olarak belirlenmişti.

Otel tercihli konaklamalarda ise bu ücretler, 22 bin 750-24 bin 500 TL ile 27 bin 500-39 bin 750 TL olarak duyurulmuştu.

GEÇTİĞİMİZ YIL 2 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ KURAYA KATILDI

Kutsal topraklara gidebilmek için geçtiğimiz yıl eski başvurularla birlikte toplam başvuru yapan vatandaşların sayısı 2 milyonu aşmıştı. Bu yıl bu sayının daha fazla olması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 yılında Suudi yetkililerle imzaladığı protokolle birlikte ülkemizden kutsal topraklara gidecek kişi sayısı 80 bine çıkarılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!