Hac kuraları kapsamında 2 milyondan fazla kişi çekilişi takip edecek

Güncelleme Tarihi:

Hac kuraları kapsamında 2 milyondan fazla kişi çekilişi takip edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 15:42

İslam'ın 5 şartından birisi olan Hac vazifesini yerine getirmek isteyenlerin odak noktası olan Hac kuraları bu perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilecek. Başkanlığın Ankara'da bulunan konferans salonundan bireysel olarak takip edilebilecek olan Hac kuraları, internet ve TV üzerinden de canlı olarak takip edilebilecek. İşte, Hac kuraları ne zaman saat kaçta çekilecek sorusuna yanıt arayanlar için bazı detaylar

Haberin Devamı

Hac kuraları 1 Şubat Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde bilgisayar ortamında, kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilecek.
2 milyonu aşkın hacı adayını ilgilendiren bu yılın hac kurası 1 Şubat'ta çekiliyor. 2018 yılında Türkiye'den kutsal topraklara giderek hac ibadetini yapacak olan hacı adaylarının kuraları 1 Şubat Perşembe günü saat 11.00'de Diyanet İşleri Başkanlığında, bilgisayar ortamında basına ve kamuoyuna açık olarak yapılacak. İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, kuradan çıkan hacı adaylarının kesin kayıt tarihleri ise 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Kayıt süresi sonunda il bazında kontenjanların dolmaması halinde ek kayıtların 22 Şubat-22 Mart tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Vatandaşlar, kura sonuçlarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet adresinden veya il ve ilçe müftülüklerinden öğrenebilecekler.

Haberin Devamı

Hac kuraları, İslam'ın şartlarından biri olan Hacca gitme vazifesini yerine getirmek isteyenlerin odak noktası oldu. Hac kuraları ne zaman çekilecek sorusuna cevap arayan hacı adayları, bu yıl ibadetlerini gerçekleştirecek kişiler arasında yer alıp alamayacaklarını öğrenecek. 

KURA NE ZAMAN ÇEKİLECEK? SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 01 Şubat Perşembe günü saat 11.00'da başkanlığa ait konferans salonunda gerçekleştireceği kura çekilişi, hacı adayları ve yakınları tarafından canlı yayınla izlenebilecek. Canlı yayının tamamlanmasının ardından sonuçlar, toplu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ana sayfasından TC Kimlik Numarası aracılğıyla öğrenilebilecek.

KURAYA KATILIMIN 2 MİLYONDAN FAZLA OLMASI BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıllarda kuraya katılım gösteren kişi sayısının, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2 milyon civarında olduğu açıklanmıştı. Bu yılki kuraya katılacak kişi sayısının 3 milyon civarında olması bekleniyor.

HAC VAZİFESİ NASIL YERİNE GETİRİLECEK?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yer alan bilgilere göre Hac vazifesi kısaca şu şekilde yerine getirilecek:

1- Mikat denilen yerde ihrama niyet ederek ihramliklar giyilecek.

Haberin Devamı

2- Mekke’ye varınca Kâbe tavaf edilecek.

3- Safa ile Merve arasinda sa’y yapılacak.

4- Arefe günü Arafat’a giderek vakfe yapılacak.

5- Akşam Müzdelife’de kalarak Müzdelife vakfesini yapılacak. Burada şeytan taşlamada kullanmak üzere taş toplanacak.

6- Kurban Bayramı sabahı (Zilhicce’nin 10. günü) Mina’ya geçerek şeytan taşlanacak.

7- Ardından kurban keserek traş olunur ve ihramdan çıkılır.

8- Kâbe’ye giderek farz olan ziyaret tavafı yapılacak.

9- Son olarak Mekke’den ayrılırken Kâbe’ye gidilerek veda tavafı yapılır ve Hac vazifesi tamamlanmış olunur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!