'Hablemitoğlu ayda mı öldürüldü'

Güncelleme Tarihi:

Hablemitoğlu ayda mı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2006 10:09

Başbakan Erdoğan’ın Danıştay’a yapılan saldırı sonrası "Bu ülke Hablemitoğlu cinayetini yaşamış, sonrasında herşey örtbas edilmiş bir ülke" açıklamasına karşı Prof.Dr.Şengül Hablemitoğlu, "Başbakan galiba 18 Aralık 2002’de AKP’nin iktidarda olduğunu unuttu, ya da Necip ayda falan öldürüldü" dedi.

Haberin Devamı

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ve suikastin üzerindeki sır perdesi hala kaldırılamamış Doç.Dr.Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof.Dr.Şengül Hablemitoğlu, "Başbakan galiba 18 Aralık 2002’de AKP’nin iktidarda olduğunu unuttu, ya da Necip ayda falan öldürüldü" dedi.

Şengül Hablemitoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman cinayeti soruşturan ekipler vardır ortada, her bir cinayetin ekibi ayrı ise,  ekiplerin emeklilik yaşı geldikçe dağılmaktadır. Bunlar uzun ömürlü ekipler, Necip’in cinayetini soruşturanlar daha yeni, üç yıllık bir ekip, yani daha zaman bol, emeklilik yaşlarına epey vardır. Ayrıca bir de, ellerinde faili meçhul cinayetleri açıklama kılavuzu var herhalde. Şimdi olduğu gibi dönem hükümetlerinin hepsi bant kaydı gibi aynı cümleleri kuruyorlar. (Araştırıyoruz, failler en kısa sürede Türk adaletine teslim edilecektir). Gel de inan bakalım. Geçen gün baktım, Sayın Başbakan da benimle aynı fikirde. Diyor ki, (bu ülke Necip Hablemitoğlu cinayetini örtbas etmiştir.) Galiba 18 Aralık 2002’de AKP’nin iktidarda olduğunu unuttu, ya da Necip ayda falan öldürüldü."

Haberin Devamı

"30 BİN KİŞİNİN KANI YERDE BIRAKILDI

Şengül Hablemitoğlu, Türk halkının şimdiye kadar her şeye seyirci kaldığını ancak, "bugüne kadar izlediklerinden memnunken birden ayaklanıp ’Mollalar İran’a’ diye bağırmaya başladığını" söyledi. Hablemitoğlu, "Türkiye’de faili belli iken 30 binin üzerinde insanın kanı yerde bırakıldı, üç yıl önce buz gibi bir Aralık akşamı benim canımın, Necip Hablemitoğlu’nun kanı karlar altında yerde kalmış çok mu?" diye konuştu.

"ULUSALCI AYDIN SOYKIRIMI DANIŞTAY SALDIRISIYLA YENİDEN  HORTLADI"

Hablemitoğlu, Türkiye’de Muammer Aksoy’la başlayan cinayetlerin Necip Hablemitoğlu suikasti sonrasında bir süredir sonlanmış gözüktüğünü ifade ederek, "Ulusalcı aydın soykırımı Danıştay saldırısı ile yeniden hortladı" dedi. Hablemitoğlu, "Yalnızca bir etnik grubun ya da beslendiği filanca devletin fişmanca cemaatin değil tüm ulusun geleceği için çözüm üretecek aydınlara ihtiyaç vardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DEVLET BÜTÜN ORGANLARIYLA İZLEMEKTEDİR"

Suikastlerin ardında "ulusun geleceğini karartma amacı" olduğunu dile getiren Hablemitoğlu, "Büyük olduğunu iddia ettiğimiz bir devlet ise, olup biteni uzunca bir süredir olduğu gibi fonksiyonsuz bırakılan bütün organları ile izlemektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!