Haberal'ı odasında büyük sürpriz bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Haberalı odasında büyük sürpriz bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2013 01:44

CHP Zonguldak Milletvekili ve dünyanın en önemli organ ve doku nakli bilim adamlarından Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın tahliye kararı Başkent Üniversitesi'ni sevince boğdu.

Haberin Devamı

Haberalı odasında büyük sürpriz bekliyor

Üniversite yönetimi haberi alır almaz Haberal'ı karşılamak üzere Silivri'ye doğru yola çıktı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz'ı ilk arayan ise Haberal'ın yakın arkadaşı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Demirel, karardan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok sevindim. Selamlarımı iletin" dedi. Haberal'ın 4.5 yıldır boş olan odasında ise kendisini bir sürpriz bekliyor. Hürriyet, Haberal'ın odasına girerek o sürprizin fotoğrafını çekti.

Haberal'ın tahliye kararı üzerine gittiğimiz Başkent Üniversitesi Yerleşkesi'nde Rektör Araz ve yardımcılarını Silivri'ye yola çıkmak üzereyken kapıda yakaladık. Araz, organ ve doku naklinde dünyanın sayılı bilim insanlarından olan Haberal'ın 13 Nisan 2009'dan beri, suçunun ne olduğunu bilmeksizin cezaevinde olduğunu belirtirken, "Yetiştirdiği on binlerce öğrencisi, binlerce hastası ve dünya genelinde binlerce meslektaşı onun çıkmasını bekliyordu. Bugün çok mutluyuz. Şimdi kendisini karşılamak üzere yola çıkıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İŞTE MEHMET HABERAL'IN ODASI / Foto Galeri

DEMİREL ARADI

Tahliye kararının duyulmasından hemen sonra kendisini Haberal'ın yakın arkadaşı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in aradığını açıklayan Araz, telefonlarının hiç susmadığını çok sayıda işadamı, siyasetçi ve bilim insanının arayanlar içinde yer aldığını bildirdi. Demirel'in, karardan duyduğu sevinci dile getirerek, selamlarını iletmesini istediğini söyledi.

HÜRRİYET, HABERAL'IN ODASINDA...

Haberalı odasında büyük sürpriz bekliyor

Rektör ve yardımcılarını Silivri'ye gönderdikten sonra Haberal'ın 4.5 yıldır boş olan odasına girmek istediğimi söyledim. Hemen birinci katta yer alan odanın kapısı açıktı. Zaten hiç kapanmazmış. Dünyaca ünlü bir bilim adamı ve üniversite rektörü odası için oldukça 'sade' döşenmiş bu odada, tüm masalarda alışkın olduğumuz bir isimlik bile olmayışı dikkatimizi çekerken, koltuğunun arkasında Atatürk'ün bir fotoğrafı ve Gençliğe Hitabe yer alıyor.

Haberin Devamı

Hemen solda ise devasa bir yağlıboya tablo bulunuyor. Bu tablo Dünya Organ Nakli Derneği Yönetim Kurulu tarafından 2 yıl önce Haberal'a hediye edilmiş. Ancak Haberal, cezaevinde olduğu için henüz bu tabloyu görmemiş. Dolayısıyla nereye asılacağı konusunda ise kendisinin dönmesi bekleniyormuş. Dünya Organ Nakli Derneği, Haberal'a cezaevinde olmasına karşın dernek başkanlığını teklif etmiş ancak Haberal, bu teklifi reddetmişti.

Üniversite yönetimi tahliye kararını öğretim üyeleri ve öğrencilere birer telefon mesajı ile duyururken, karşılama töreni içinse Hoca'nın sağlık durumu kontrolünden sonra karar verilecekmiş.

BAŞKAN, SİLİVRİ'DE ZİYARET ETMİŞTİ

Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Profesör Fransis Delmonico, Kasım ayında Mehmet Haberal'ı Silivri Cezaevinde ziyaret etmişti. Haberal'ı görmek için Türkiye'ye gelen Harvard Tıp Fakültesi Cerrahi Profesörü Delmoniko, 'ömür boyu dostum' dediği dünya ünlü meslektaşını cezaevinde görmekten duyduğu üzüntüyü dile getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!