Haber hakkına müdahale

Güncelleme Tarihi:

Haber hakkına müdahale
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 01:34

MEDYA mensuplarının gözaltına alındığı ‘14 Aralık Operasyonu’na meslek örgütlerinden de tepki yağdı. ‘Basın ve ifade özgürlüğü’ vurgusu yapılan açıklamalarda şöyle denildi:

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası: Basına yönelik gözaltılar halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına müdahaledir. Demokrasinin temel kurumu olan basın ve ifade özgürlüğü, yaşanan son olaylarla, eskisinden daha ağır bir baskı dönemine girmiştir. Demokratik ülkelerde basın ve ifade özgürlüğü cezalandırılamaz.

Haber hakkına müdahale
14 ARALIK'LA İLGİLİ TÜM HABERLER

Haber hakkına müdahale
FOTOĞRAFLARLA 14 ARALIK OPERASYONU



Basın Konseyi: Basın özgürlüğü konusunda uluslararası sıralamalarda her yıl daha da gerileyen, cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünya birincisi olan Türkiye’de medya mensuplarına yönelik bu yeni operasyon, uluslararası alanda prestij ve imajımızın tekrar sorgulanmasına neden olacaktık. Geçmişteki tutumlarını örnek göstermek suretiyle, bugün (dün) müdahaleye maruz kalanlara yönelik işlemleri meşrulaştırmak mümkün değildir.
Atilla Sertel (Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı): 14 Aralık Operasyonu, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını unutturmak için muhalif gazetecilere yöneliktir. Yolsuzlukların üzerine yürüyen, bakanların, onların çocuklarının karıştıkları hırsızlıkları yazanlar, cezalandırılmak istenmektedir.
Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi’ni oluşturan Basın Enstitüsü Derneği Bu operasyon, Türkiye’de siyasi sorunların çözümünde basın özgürlüğüne darbe indirmenin bir gelenek haline geldiğini bir kez daha gösteriyor. Muhalif gazetecilerin dün “darbeci” veya “terörist” iddiasıyla hapsedilmeleri gibi, bugün de “paralelci” diye bir başka siyasi yafta vurularak özgürlüklerinden mahrum bırakıldıklarına şahit oluyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!