Hâkim ve savcı yanlış yaptı

Güncelleme Tarihi:

Hâkim ve savcı yanlış yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2012 00:00

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen Yeni Anayasa Çalıştayı’na katıldı. Çalıştay açılışında konuşan Burhan Kuzu, Hrant Dink cinayeti davası hâkim ve savcısının açıklamalarının “şık” olmadığını söyledi.
Kuzu, Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada verilen kararı şöyle değerlendirdi: “Dava süreci devam ediyor. O yüzden ağır şeyler söylenmemeli. Davaya bakan hakim ve savcı açıklamaları da çok şık olmadı. Bekleyip, göreceğiz. Esasen ferdi bazda baktığınızda verilecek ceza verildi. O konuda sorun yok. Sorun, bu örgütsel suç mu değil mi noktasında düğümleniyor.
3 çocuğun işi değil
Hâkim diyor ki ‘Dosyada bir örgüt bağı bulamıyorum’ ‘Olabilir ama ben bulamıyorum, delil sorunu var’ diyor. Ama toplumda genel kanaat örgüt olduğu yönünde. Durup dururken 3 çocuğun yapacağı şey değil. Çünkü verilen ceza en ağır olanı, ağırlaştırılmış müebbet. En ağır ceza verilmiş zaten bu noktada sorun yok. Sorun örgütsel trafiği var mı bu işin. Bu çözülemiyor. Yargıtay ne karar verir bilemiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!