Güzel Sanatlar’ın ‘ünlü’ dersleri

Güncelleme Tarihi:

Güzel Sanatlar’ın ‘ünlü’ dersleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2022 07:00

İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nde, Kültür Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında öğrenciler, alanlarında ünlü sanatçılardan ders alıp, ortak çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nde, Kültür Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında öğrenciler alanlarında ünlü sanatçılardan ders alıp, ortak çalışmalar yapıyor. Müzik alanında bugüne kadar Cihat Aşkın, Hakan Aysev gibi ünlü sanatçılar öğrencilerle buluşurken, resim bölümü öğrencileri de Ressam Mete Sezgin ve Dr. Turan Enginoğlu gibi akademisyenlerle tanışma ve çalışma fırsatı buldu.

AMAÇ SANATSAL GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRMEK
Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Özge Köktürk Çavuş, “Amacımız sanatın duayenlerini okulumuzdaki öğrencilerle temas ettirmek, birlikte ürünler ortaya çıkarmaktı. Ancak asıl hedefimiz genç sanat girişimciliğinin desteklenmesiydi. Onların sanatsal girişimciliklerini geliştirmek adına bir proje başlattık. Hakan Aysev, Cihat Aşkın, Gülsin Onay, Mete Sezgin gibi isimlerle temas halindeyiz. Projeye başlarken aslında bu isimleri hedeflememiştik. Ancak şimdi hedeflerimizin üstünde işler yaptığımızı görüyoruz. Bir kişiyle tanışınca, başka bir isim daha geldi. İşler umduğumuzdan daha hızlı ve güzel büyümeye başladı. Geçtiğimiz hafta resim bölümünden 12 öğrencimiz hocalarıyla birlikte bir çalıştay düzenlediler. Mete Sezgin ile birlikte önce fotoğraf çektiler sonra tuvale aktardılar ve bir sergi açtık. Önceki ay Hakan Aysev ile öğrenciler önce ders yaptılar, ardından bir konser düzenlediler. 27 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ders verdi. Önümüzdeki ay da aynı isimlerle projenin bitiş konserini ve sergisini yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Güzel Sanatlar’ın ‘ünlü’ dersleri

Öğrencilere 27 Ekim’de ders veren devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, “Cumhuriyet Bayramı öncesinde, günün anlamına özel bir zamanda çalışma yapmak için koşa koşa geldim” dedi.

DERSLER HERKESE AÇIK
Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nde yarısı resim yarısı müzik bölümünde olmak üzere 220 öğrenci bulunuyor. Okulda verilen bu derslere söz konusu alanda öğretim gören tüm öğrenciler katılabiliyor. Köktürk Çavuş çalışmalarını şöyle anlattı:
“Sadece okulumuzdan katılım alan değil, konuyla ilgilenen tüm öğrencileri kapsayan bir proje. Amacımız isteyen herkese destek vermek. İsteyen her öğrenci bize başvurabilir. Çünkü biz Genç Sanatçıları Destekleme İnovasyon Destek Merkezi adlı bir oluşum kurduk. Bu bağlamda otizmli öğrencilere de destek oluyoruz. Bu misyon doğrultusunda yeni projelerimiz üzerinde de çalışıyoruz. Minik Eller projemiz ile köy okullarının öğrencileriyle kendi öğrencilerimizi değiştiriyoruz ve ortak çalışmalar yapıyoruz.”

Haberin Devamı

CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİNDE ÇALIŞMA ANLAMLI OLDU
Gülsin Onay - Devlet Sanatçısı (Piyanist):
Pandemi döneminde sosyal medyada çok aktiftim. Pek çok okulun davetine katıldım. Çevrimiçi çalışmalar yaptık. Bu okuldan da teklif geldi. Hatta benim yaptığım bir marşı alıp üstüne kendi sözlerini yazarak bana yollamışlar. Müthişti. Ne kadar etkilendiğimi anlatamam size. Sonra beni derslerine davet ettikleri zaman inanılmaz mutlu oldum. Cumhuriyet Bayramı’na yakın bir günde, günün anlamına özel bir zamanda çalışma yapmak için koşa koşa geldim. Çocuklarla çalışmalar yapıyorum ve bu çalışmaları çok seviyorum. Çocuklarla teknik çalışmalar yaptığımda onların heyecanlandığını görmek, beni de heyecanlandırıyor. Türkiye’de gidişatın iyi olduğunu görüyorum. İsterim ki bu tür çalışmalar her yere yayılsın.”

BAKMADAN GEÇME!