Güya ‘Ahmet’ler

Güncelleme Tarihi:

Güya ‘Ahmet’ler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 21:47

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbecilerin hava bombardımanında şehit olanları anlatırken, “Vuranlar kim? Bunlar alçak, güya Ahmet, güya Hasan, güya Mehmet’ti” dedi. Erdoğan, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nden F-16’ların havalanmasını engellemeye çalışırken 9 kişinin şehit düştüğü Kazan ilçesinde vatandaşlara özetle şöyle seslendi:

Haberin Devamı

İŞTE İNLERİNE GİRDİK

15 Temmuz alçak darbe girişiminin biliyorum ki en olumlu, en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerimizden biri de Türkiye’de Kazan (Ankara) oldu. Zira Mürted Üssü’nü (Darbe girişiminin ardından adı değiştirilen Akıncı Üssü) sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, şehadete yürüyüşünüz, demokrasiye sahip çıkışınız bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir. Sizler dünyada millet olmanın dersini verdiniz. Birileri anlamasa da birileri Fetullahçı Terör Örgütü’nün başına da vagonlarına da sahip çıksa sizler onlara gereken dersi verdiniz. İnlerine gireceğiz dedik, işte inlerine girdik.

BİZ KOVALAYACAĞIZ

Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracak. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. 40 yılı aşkın bir süredir bu millet, nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır. Dikkat edin hep bizimle içeride dışarıda uğraştılar. Yeri geldi partimizi kapatmaya çalıştılar. Yeri geldi bize Gezi eylemleri yapmaya kalktılar. Yeri geldi 17-25 Aralık yargı ve polis darbesini yapmaya çalıştılar. İşte en son 15 Temmuz, Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlık üniformalıyla da bu darbe girişimini yapmaya kalkıştılar.

Haberin Devamı

ALÇAKÇA BOMBALADILAR

Bunlar zannettiler ki F-16’lar F-16’larla durdurulur, helikopterler helikopterlerle durdurulur, tanklar tanklarla durdurulur, toplar toplarla durdurulur, silahlar silahlarla durdurulur. Ama bunlar bir şeyi unuttular. Bütün bunların karşısında bu asil millet kendini ortaya koyarsa ne olur bunu düşünmediler. Şimdi Kazan’da 9 şehidimiz var. 90’ı aşkın gazimiz var. Bunu hesap etmediler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin etrafında 29 şehidimiz, 36 gazimiz var. Bunların hepsi Cumhurbaşkanlığı’nın etrafını kuşattılar onlar bunu da hesap etmediler. Özel Kuvvetler’de 56 şehidimiz var. Onları alçakça, insafsızca bu milletin paralarıyla alınmış F-16’larla, helikopterlerle bombalayarak öldürdüler. Kimdi bunlar? Bunlar Ahmet’ti, Mehmet’ti, Hasan’dı, Hüseyin’di. Vuranlar kim? Bunlar alçak, güya Ahmet, güya Hasan, güya Mehmet’ti. Şehitler tepesi boş değil diyoruz ki o tepe boş kalmayacak inşallah. Bunlar rahmetli Menderes’i ipe gönderdiler. Milyonlar Menderes’e oy verirken maalesef idam edildiği zaman meydanlara dökülmedi. Zannettiler ki bu Türkiye aynı Türkiye. Artık aynı Türkiye değil. Bu meydanları asla bunlara bırakmayacağız. Ben milletimin arasına eşimle, torunlarımla beraber karıştığımda üzerimizden F-16’lar alçakça alçak uçuş yapıyordu. Ses hızını aşarak. Ses hızını aştığı zaman bomba etkisi yapar. Onunla halkımızı korkutmaya çalışıyorlardı ama halkım hiç aldırış etmedi. Camlar kırıldı, patladı halkım aldırış etmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ikinci gazi Meclis oldu, neden? Çünkü anında Meclis Başkanımız, milletvekillerimiz süratle parlamentoya geldiler.

Haberin Devamı

BU NASIL BİR OYUN

Ama bazı ülkeler vardı ki hâlâ bunu benim oyunum gibi göstermeye çalışıyordu. Ya nasıl oluyor da ölüm için bir oyun tezgâhlıyorsunuz, kendiniz ölüme gidiyorsunuz, nasıl oluyor bu iş? Arkamızdan uçaklar geliyor nasıl oluyor bu ya? İşte bunlar bizi tanıyamadılar, tanıyamayacaklar. Bizler Allah’ın izniyle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu çok daha iyi görecekler. Şu anda madden manen 15 Temmuz bize çok şeyler öğretti. Her olanda hayır vardır. Biz Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmedik, kesmiyoruz.
Bu olaylar olurken biz Osmangazi Köprüsü’nün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılışını yaptık. 20 Aralık’ta Boğaz’ın altından ikinci geçişi yapıyoruz. Avrasya Tüneli’nin açılışını yapacağız. Bitmedi daha yapacağımız işler var. Şimdi Çanakkale Geçişinin ihalesini 18 Mart’ta yapıyoruz. Artık Çanakkale’nin Asya ve Avrupa yakalarını köprüyle birbirine bağlayacağız. O da yetmedi inşallah Kanal İstanbul’u da açacağız. Onun da inşallah ihalesini yapıyoruz.

Haberin Devamı

ÇATLIYORLAR, PATLIYORLAR

2018’de dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabının açılışını yapacağız. İlk etap 90 milyon yolcu kapasiteli olacak. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanına sahip olacağız. Zaten bunu hazmedemiyorlar. Bundan dolayı çatlıyor, patlıyorlar. Yahu niye kıskanıyorsunuz, çalışın sizin de olsun diyoruz onlara. Tüm bunları başaracağız, hiç endişeniz olmasın.”

BAKMADAN GEÇME!