Güvenlik koridoru ardında namaz

Güncelleme Tarihi:

Güvenlik koridoru ardında namaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 00:58

GEÇEN Pazar günün sabah namazından sonra Mustafa Erdal tarafından kalbinden sıçaklanarak öldürülen İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk dün Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenin ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda taprağa verildi.

İkindide kılınan cenaze namazına 5 bin kişi katıldı. Erkekler, sakallı, cübbeli ve sarıklıydı. Kadınlar ise çarşaflıydı. Kalabalık sokaklara taştı.

İsmailağa Cemaati’nden 30 kişilik bir grup Bayram Ali Öztürk’ün cenazesini saat 16.00 sıralarında morgtan aldı.

Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoglu’nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu cenazeden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Hepimiz için üzücü bir tek kişi için bayramdır bugün. O da şu an musalla taşında yatmakta olan Bayram kardeşimizdir. Ses kaydıyla sabittir. Ölmeden önceki sözleri şunlar olmuştur: Şehit olmak yürek ister. Şehit olmak heyecan ister. Şehit olmak şahsiyet ve kişilik ister. Derken şehit oldu. Buradan herkese yalvarıyorum. Ne olur güzel vatanımızı sevelim. Şu güzel insanlarımızı sevelim. Dinimizi sevelim."

Cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoglu’nun sağlık sorunları yüzünden cenazeye katılmadığı açıklandı. Cenaze namazını imam Mustafa Bilici kıldırdı. Cenazeye katılanlar arasında SP Genel Başkanı Recai Kutan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimleri de vardı. Önlerine bariyer konulan cemaat kargaşayı engellemek için cenazaden 30 metre uzak tutuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!