Gürtuna: 6 ayda 6 bin konut

Güncelleme Tarihi:

Gürtuna: 6 ayda 6 bin konut
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, hazine arsası ve kaynak tahsis edilirse, İstanbullu depremzedelerin konutlarını çok kısa sürede inşa ettirebileceğini söyledi.

Belediye şirketlerinden KİPTAŞ tarafından inşa ettirilen Başak ve Hilal Konutları'nda hasar oluşmadığını belirten Gürtuna, İstanbullu depremzedelere ilk etapta, 6 ay içinde 6 bin konut dağıtılabileceğini söyledi. Gürtuna, diğer deprem bölgelerinde de prefabrik konut yerine, yaklaşık aynı maliyetteki gerçek konutlar inşa edilmesinin daha doğru olacağını öne sürdü. İkitelli'deki Başak Konutları inceleyen Gürtuna, ‘‘Toplam 5 bini aşkın konutta ve çarşıda en küçük bir çatlama yok’’ dedi. Kamu binalarının depremlerde ilk çöken binalar olduğunu hatırlatan Gürtuna şöyle devam etti:

Üç ayrı büyüklükte yapabiliriz

‘‘Deprem Fonu'nun barınma konusunda sarf edilmesi gerekiyor. En güzel tatbikatını Büyükşehir Belediyemiz'e bağlı KİPTAŞ yapmıştır. KİPTAŞ'ın birikiminden istifade edilirse, çok kısa zamanda, en kaliteli binaları üretebiliriz. Birkaç ay içinde prefabrik değil, hakiki konut olarak barınma imkanı sağlayabiliriz. Prefabrik ile gerçek konut arasında maliyet açısından çok fark yok. İnsanlarımızın birkaç ay değil, ömür boyu oturabilecekleri bir mekana kavuşturulması için doğru tercihte bulunmamız gerekiyor.

45, 60, 80 metrekare gibi ölçülerde konut üretimi için hazırız. İstanbul'da Hazine arsalarından arsa ve kaynak gösterilirse belediye olarak en ufak kar amaçlamaksızın, seri ve sağlam konut üretebiliriz’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!