Günün etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Günün etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

TİYATRO

Binnur Ö. Şerbetçioğlu'nun yazdığı, Mazlum Kiper'in yönettiği ve Hülya Avşar'ın rol aldığı tek kişilik oyun ‘‘Bugün Benim Doğum Günüm’’ bugün ve 11 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatrosu'nda izlenebilir. Oyun, yıllara karşılık beklemeden emeğini, sevgisini, bedenini ve ruhunu vermiş kadınların dramını anlatıyor.

Tel: (0212) 292 20 99

Bakırköy Belediye Tiyatroları'nın Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelenen ‘‘İnsan Denen Garip Hayvan’’ adlı oyun bugün saat 20.30'da izlenebilir. Ünlü Rus yazar Anton Çehov'un kısa öykülerinden hareketle Gabriel Arout'nun oyunlaştırdığı ‘‘İnsan Denen Garip Hayvan’’ı Türkçe'ye Asude Zeybekoğlu çevirdi.

Müşfik Kenter'in sahneye koyduğu oyunda Nurhayat Atasoy, Yonca Cevher, Ayşe Demirel, Munis Düşenkalkar, Turgay Kantürk, Şefik Kıran, Aytekin Özen, Edip Saner, Ragıp Savaş, Defner Şener ve Fidan Tek rol alıyorlar. İlk kez geçen sezon seyirciye sunulan ve Çehov'un gözlem gücü ile olağanüstü mizah duygusunu bize aktaran oyun, insan denen yaratığın komik bir portresini çiziyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi, Ataköy 9. Kısım, Atrium yanı. Gişe tel: (0212) 661 38 95

CAZ KONSERİ

Ayşe Tütüncü (piyano), Mike Wilkens (saksofon), Saruhan Erim (perküsyon), Serdar Gönenç (perküsyon), Timuçin Güner (perküsyon) ve Ümit Kıvanç'tan (davul) kurulu Ayşe Tütüncü Piyano&Perküsyon Grubu bu akşam 22.30'dan itibaren Jazz Cafe'de çalacak.

Hasnun Galip Sok. 20, Beyoğlu. Tel: (0212) 245 05 16

SÖYLEŞİ

Prof.Dr. Refik Duru'nun katılacağı ‘‘Tarih Öncesi Anadolu'nun Önemi’’ konulu söyleşi ÇEKÜL ve İstanbul Rehberler Odası'nın katkılarıyla bugün saat 19.00'da Aksanat'ta gerçekleştirilecek.

İstiklal Cad. Zambak Sok. 16, Taksim. Tel: (0212) 252 35 00

KONGRE

Tarih Vakfı'nın düzenlediği 3. Uluslararası Tarih Kongresi'nin teması ‘‘Tarih Yazımı ve Müzecilikte Yeni Yaklaşımlar: Küreselleşme ve Yerelleşme’’. 9-11 Aralık tarihleri arasında İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek 3. Uluslararası Tarih Kongresi'nde, yüzyıl dönümünde tarih yazımı ve tarihin bir sunum biçimi olarak müzecilik alanlarındaki kavramsal değişimler, benzerlikler ve farklılıkların uluslararası bir platformda tartışılması amaçlanıyor. Yurt dışından 25, yurt içinden 33 konuğun yer alacağı kongrede, bildiriler İngilizce ve Türkçe olarak sunulacak, simültane çeviri yapılacak.

Herkese açık olarak gerçekleştirilecek olan kongredeki sunumlar ve değerlendirmeler daha sonra kitap olarak yayımlanacak.

Bugün saat 08.00-08.30 saatleri arasında kayıtla başlayacak olan kongrenin açılış konuşmasını 08.45-09.00 arasında Tarih Vakfı ve ODTÜ'den İlhan Tekeli yapacak. ‘‘Zaman-Mekán-Bellek: Derleme’’, ‘‘Kültür-Tarih-Müze: Sunma’’ ve ‘‘Yerel-Ulusal-Küresel: Yorum’’ olarak belirlenen üç paralel oturumda sürdürülecek olan kongrede, oturumları destekleyen ‘‘Yerel Tarih Kuruluşlarının Deneyimleri ve Yerel Müzeler’’,‘‘ Kent Müzelerinin Yoğun Kullanımlarının Teşviki’’, ‘‘Tarih Alanında Disiplinlerarası Etkileşim’’ başlıklı atölyeler de düzenlenecek.

Tarih Vakfı tel: (0212) 233 21 61 - 231 67 94

SERGİ

Ebru sanatçısı ve takı tasarımcısı Belkıs Sünnetçioğlu Çatalbaş'ın ‘‘Lale'nin Yüz Hali’’ adlı ebru koleksiyonu, Osmanlı'nın 700. Yılı Kutlamaları çerçevesinde 12 Aralık'a kadar Feshane Sadabad Salonu'nda sergileniyor. Geleneksel kültürümüzde ve İstanbul şehri için özel bir yeri olan ‘‘lale’’den yola çıkan sanatçı, ebru tekniği kullanarak, değişik renk ve zemin çalışmaları, farklı boya ve káğıtlarla 100 eserlik bir koleksiyon oluşturmuş.

Feshane Festival Sarayı, Feshane Sadabad Salonu, Eski Feshane Cad. Defderdar Durağı, Eyüp. Tel: (0212) 501 73 26

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!