Güneydoğu'da aşırı yağışa 5 kurban

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğuda aşırı yağışa 5 kurban
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 14:27

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde meydana gelen selde 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayboldu. Van'ın Özalp İlçesinde etkili olan yağış nedeniyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 1 çocuk öldü..

Haberin Devamı

SEL FELAKETİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Selde yaklaşık 500 ev kullanılmaz hale gelirken, çekiciyle bir minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralandı. Sel nedeniyle Şanlıurfa Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu.

Şanlıurfa'da dün etkili olan şiddetli yağmur, okyanus kıyılarında yaşanan kasırga sonrası yaşanan görüntüler oluşturdu. Ceylanpınar İlçesi'ne bağlı Körkuyu Köyü'nde geçici korucu olarak görev yapan ve rahatsız olduğu için gittiği hastaneden dönen 45 yaşındaki İbrahim Bülbül yönetimindeki 63 VN 817 plakalı otomobil akıntıya kapıldı. Olayda otomobil içinde bulunan İbrahim Bülbül ile eşi 46 yaşındaki Nofa Bülbül boğularak yaşamını yitirirken oğulları 16 yaşındaki Ebubekir kurtuldu. Bülbül çifti merkeze bağlı Aktaş Köyü'nde bugün gözyaşları arasında toprağa verildi.
Meydana gelen sel felaketinde ilçe merkezindeki Mevlana ve Gaziantep mahallelerinde çok sayıdaki evi su bastı. 16 evde çökmenin yaşandığı baskında, 50 ev, içinin su dolması nedeniyle oturulamaz hale geldi.

Haberin Devamı

Mevlana Mahallesi'ndeki, su baskını sırasında 19 yaşındaki Abdullah Anık, evin bodrumunda boğularak öldü. Anık'ın yaklaşık üç saatlik çalışma sonrası çıkarılan cesedi otopsi için Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İlçeye bağlı Karataş Köyü'nde ise içerisinde 5 kişi bulunan 63 HE 941 plakalı bir otomobil akıntıya kapılarak dere yatağında sürüklenmeye başladı. Otomobilde bulunan Mehmet Turan ile Gülşah Turan köylülerin yardımı ile kurtarılırken, 52 yaşındaki Mahmut Karaüzüm'ün ise cesedine ulaşıldı. Otomobilde bulunan 65 yaşındaki Ali Gündüz ile 9 yaşındaki Kudret Gündüz'ü ise arama çalışmaları devam ediyor.

Yağışın etkisini kaybetmesi ile daha büyük bir felaket önlenirken, Ceylanpınar'da bir gecede metrekareye 83 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

ÇEKİCİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI

Ayrıca Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda kaygan zemin nedeniyle 80 EF 279 plakalı çekici ile 63 RP 124 plakalı minibüs yolun kayganlığı nedeniyle çarpıştı. Kazada 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Ceylanpınar-Kızıltepe karayolunda ise bir yolcu otobüsünün çamura saplanması nedeniyle yol 3 saat boyunca trafiğe kapandı. Kapanan yol sivil savunma, karayolları ve jandarma ekiplerinin çalışması sonrası trafiğe açılabildi.

Haberin Devamı

Yaşanan felaket sonrası açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 4 kişinin öldüğünü iki kişinin ise arama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Ölenlere rahmet diliyoruz. Kayıp vatandaşlarımızın bulunması içinde yoğun şekilde çalışıyoruz. Felaketin ardından 14 mühendisten oluşan ön zarar tespit komisyonumuz merkez ve on ilçemizde çalışmalara başladı” dedi.

VAN'DA AŞIRI YAĞIŞTAN ÇATI ÇÖKTÜ: 1 ÇOCUK ÖLDÜ

 Van'ın Özalp İlçesinde etkili olan yağış nedeniyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 1 çocuk öldü.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Yukarı Oymaklı köyünde geceden itibaren devam eden yağış nedeniyle toprak bir evin çatısı çöktü. Çatısı çöken evde bulunan 5 yaşındaki Meral Naylon hayatını kaybetti. Otopsi amacıyla Devlet Hastanesinde kaldırılan Naylon'un cesedi daha sonra toprağa verilmek üzere köyüne gönderildi.

Haberin Devamı

VAN-HAKKARİ YOLU HEYELAN NEDENİYLE KAPANDI

Hakkari ve çevresinde etkili yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor. Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelan nedeniyle Hakkari-Van Karayolu da ulaşıma kapandı. Yolun trafiğe kapanması sonucu çok sayıda araç mahsur kaldı.Hakkari ve çevresinde etkili olan yağışlardan dolayı bugün saat 17.50 sıralarında Hakkari-Van karayolunun 7'nci kilometresinde bulunan Depin Mevkii'nde heyelan meydana geldi.

Yol genişletme çalışmalarının yapıldığı noktada heyelanla birlikte dev kayaların da düşmesi sonucu yol trafiğe kapandı. Karayolları 114'üncü Şube Şefi İbrahim Onay, çok sayıda aracın mahsur kaldığını, karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'DA 100 KONUTU SU BASTI

Diyarbakır'da 2 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle 100 ev ve iş yerini su bastı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Şehmus Aba,  son 2 gündür yağışın çok etkili olduğunu ve kentin çeşitli yerlerinde ev ve iş yerlerini su bastığını söyledi.

Özellikle dün akşam etkili olan yağış nedeniyle ev ve iş yerlerinin sular altında kaldığını ifade eden Aba, “Ekiplerimiz yaklaşık 100 ev ve iş yerine müdahale etti. Halen vatandaşlardan ihbarlar geliyor. Ekiplerimizin su tasfiye çalışmaları sürüyor” dedi.

SİİRT'TE SU BASKINI

Siirt'te sağanak yağış nedeniyle bazı okul ve evleri su bastı. Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana aralıklarla yağan yağmur nedeniyle Kooperatif Mahallesi ve Yeni Mahalle'deki bazı evleri su bastığını söyledi.

Belediyenin tüm ekiplerinin su baskınları ihbarlarını değerlendirdiğini ifade eden Ertemel, “Alpaslan İlköğretim Okulundaki suyu boşalttık. Eruh yolu üzerinde bulunan 75. Yıl Kadın Doğum Hastanesinin bodrum ve alt katlarını sular bastı. Kalorifer tesisatı ve depoların büyük zarar gördüğü hastanede sular boşaltıldı” dedi.

Haberin Devamı

YÜKSEKOVA'DA YAĞIŞ NEDENİYLE BAZI İŞ YERLERİNİ VE EVLERİ SU BASTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bazı iş yerleri ve evleri su bastı. İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk, iki gündür etkili olan yağış nedeniyle ilçede bazı iş yerleri ve evleri su bastığını, su baskınında can kaybının olmadığını söyledi. Gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Cantürk, ayrıca dün akşam geç saatlerde Haruna köyü karakoluna yıldırım düştüğünü, ancak can ve mal kaybı olmadığını belirtti.

Bu arada, ilçedeki Sebze Hali'ni su basması sonucu çok miktarda sebze ve meyve su altında kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!