Gümüşhane'deki 3 ayrı kazada 12 kişi yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhanedeki 3 ayrı kazada 12 kişi yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2008 16:53

GÜMÜŞHANE'de meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında, 4'ü ağır 12 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Torul İlçesindeki ilk kaza, saat 12.30 sıralarında Zigana Dağı Köstere Köyü yakınlarında meydana geldi. Trabzon'dan Erzurum'a giden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ziya Yapar (59) yönetimindeki 61 EE 561 plakalı otomobil, yolun yağıştan kaygan oluşu nedeniyle yoldan çıkarak takla attı. Sürücü Prof. Dr. Ziya Yapar ile eşi Neriman (53), kızı Gülçin (30) ve oğulları Osman Oğuz (27) ile Ömer Uğur Yapar (16) ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Prof. Dr. Yapar ve kızı Gülçin, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevkedilirken, diğer yaralılar ayakta tedavi edildi.

Kürtün İlçesi'nde saat 13.00 sıralarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise biri ağır 6 kişi yaralandı. Kürtün'den Tirebolu'ya giden Coşkun Sönmez (42) yönetimindeki 29 M 0885 plakalı minibüse aynı yönde giden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 69 AK 738 plakalı araç arkadan çarptı.

Kontrolden çıkan minibüs de önünde seyreden Kenan Aydın (55) yönetimindeki 69 AH 079 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Coşkun Sönmez ile aynı araçta bulunan Hanım Yüceman (54), gelini Zeynep Yüceman (34) ve torunu Yiğit Buğra Yüceman (4) ile otomobil sürücüsü Kenan Aydın ve eşi Suna Aydın (32) yaralandı. Yaralılar Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, hayati tehlikesi bulunan Suna Aydın Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevkedildi.

Kelkit- Erzincan arasındaki Pöske Dağı’nda meydana gelen kazada ise kullandığı otomobil şarampole yuvarlanan Lokman Çelik (28) kendi imkanlarıyla kurtuldu ve yakındaki bir köye giderek yardım istedi. Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Lokman Çelik, durumunun ağırlaşması üzerine KTÜ Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!