Gümüşhane’nin doğa ve tarihi Feshane’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Gümüşhane’nin doğa ve tarihi Feshane’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2008 00:00

Gümüşhane Valiliği ve İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği Tanıtım Günleri, son derece renkli ve lezzetli görüntülere sahne oluyor. Gümüşhane’nin doğal, tarihi ve turistik yönlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğin ikinci gününde Feshane’ye ziyaretçi akını oldu.

Birbirini özleyen hemşeriler, bir stantta kuru fasulye yerken, diğer stantta "köme pestili"nin tadına baktı. Çocuklar da bol bo "Kelkit Süt Sığırcılığı İşletmesi"nin organik sütünü içti. Boduroğlu Ekmek Yöneticisi Ali Bodur, sadece Gümüşhane’nin Özkürtün Köyü’nde üretilen buğday ekmeğiyle tanıtım günlerine geldiklerini belirterek "Buğday, çavdar ve ekşi maya kullanılarak sadece köyümüzde üretilen ekmeğimizi özleyenlere getirdik. Bu yıl İstanbul, Samsun ve Giresun’da da bayilerimiz aracılığıyla satıyoruz. Ekmeğimiz bir hafta boyunca tazeliğini koruyor" dedi.

Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi’nin standında ise Gümüşhaneli kadınların yaptığı el emeği ürünler satıldı. Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Arzu Atay, çömlek üretiminin önceden sadece köylerde yapıldığını anlatarak "Artık merkezde de çömlek yapıyoruz. Meşhur Kelkit Kilimleri’ni de kadınlarımız dokuyor" diye konuştu. Kelkit Kaymakamlığı’nın standında ise bakır sini üzerinde tahta kaşıklarla köy sofrası canlandırıldı. Sofraya oturan Kelkitli 57 yaşındaki Arife Kalkan, Beşiktaş’ta oturduğunu, ancak her yaz Gümüşhane’ye gittiğini belirterek, "Biz bu sofralarda yemek yemeye alışmışız. Kelkit’in çayını içmezsem güne başlayamam" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!