Gül'ün Avrupa trafiği

Güncelleme Tarihi:

Gülün Avrupa trafiği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 12:52

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, çeşitli toplantılara katılmak üzere ardı ardına Avrupa ülkelerini ziyaret edecek.

Haberin Devamı

Gül ilk olarak 25 Ocakta Lübnan için düzenlenecek olan Uluslararası Bağışçılar Konferansı'na katılmak üzere Paris'e gidecek.

Bakan Gül, Fransa'dan 26 Ocakta NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı için Brüksel'e geçecek. 26 üye ülkenin bakanları, özellikle Afganistan ve Kosova dosyalarından oluşacak bir gündem çerçevesinde buluşacak.

Lübnan konferansı için Paris'te bulunacak olan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Avrupa'ya gelmesi çerçevesinde düzenlenen bu toplantının ardından, NATO üyesi ülkelerin bakanları ile Afganistan'daki Uluslararası Destek Gücüne (ISAF) katkıda bulunan ülkelerin bakanları bir araya gelecek.

DAVOS'A GÜL VE BABACAN

Dışişleri Bakanı Gül, Brüksel'in ardından da 26-27 Ocakta Davos Dünya Ekonomik Forumu'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Geçen yıllarda Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet tarafından temsil edildiği toplantılar çerçevesinde Gül'ün, "Türkiye'nin Politik Geleceği" konulu oturuma katılarak, görüşlerini aktarması bekleniyor.

Bu yılki Davos toplantılarının ana teması "Değişen Güç Dengesi" olarak belirlendi. Gül'e, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın eşlik etmesi öngörülüyor.

Bakan Gül'ün Şubat ayı başlarında da ABD'ye gitmesi planlanıyor. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, ziyarete ilişkin takvim çalışmalarının halen sürdüğünü belirtiyorlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!