Gülmek parayla değil

Güncelleme Tarihi:

Gülmek parayla değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2002 01:58

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen Bonus Card 1. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali'nde yabancı ve yerli 50'ye yakın film gösterilecek.

Festival filmleri 20 - 26 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Beyoğlu, Levent Sinema TURSAK, Fransız ve Alman Kültür Merkezleri'nin salonlarında ücretsiz izlenecek. Garanti Sanat Galerisi'nde ünlü İtalyan komedyen Toto'nun hayatı ve eserlerine ilişkin bir de sergi açılacak. Seyircilerin oylarıyla seçilecek ‘‘En Ciddi Komedi Filmi’’ yarışmasında oy kullanan izleyiciler arasından kurayla seçilecek bir çift, Roma'da 7 Aralık 2003 tarihinde gerçekleşecek Avrupa Film Ödülleri Töreni'nde Felix'i izleme şansına kavuşacak. Festivalde dokuz ayrı kategoride filmler gösterilecek. Neşeli Günler bölümünde Avrupa Sineması'ndan 20 film, Komedi Tarihinden bölümünde klasikleşmiş film ve sanatçılarla ilgili belgeseller, Toto'nun Anısına bölümünde Toto'nun üç filmi, Fransa'dan Bir Usta Jacques Demy bölümünde ünlü yönetmenin iki filmi, Monty Python Güldürüyor bölümünde bu seriden beş film, Türk sinemasından son dönem beş komedi filmi (Herşey Çok Güzel Olacak, Duruşma, Vizontele, Propaganda) gösterilecek. Çocuklar için bölümünde Ali Murat Erkorkmaz'ın üç animasyon filmi ve Alman yapımı korkusuz Dörtlü filmi gösterilecek. Umut Sanat'ın Seçtikleri bölümünde ise daha önce vizyona giren ve beğeni toplayan filmler tekrar gösterilecek. Henüz kesinleşmeyen festival programı için (0212) 251 67 70, (0212) 251 84 81 ve (0533) 619 46 97 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.

Dünyanın her yerinden en son komediler

Festivalin ‘‘Neşeli Günler’’ adlı bölümünde hepsi son bir iki yılda yapılmış, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 20 komedi filmi gösterilecek. Bu eğlenceli filmlerden seçmeler:

LUCKY BREAK Yönetmen: Peter Catteno Senaryo: Ronan Bennett Oyuncular: James Nesbitt, Olivia Williams, Timothy Spall, Christopher Plummer, Frank Harper. 2001, Almanya-İngiltere, 107 dakika, renkli,

Konu: Jimm ve Rudy adlı ik kafadar, başarısız geçen yılların ardından bir bankayı soyarken yakalanır. Jimmy hapiste Cliff adında depresif bir mahkumla aynı hücrede kalır. Hapishane müdürü Mortimer müzikallere düşkündür. Jimmy'e hiç sahneye konmayan Nelson adlı müzikali sahnelemeyi teklif edr, Jimmy hapisten kaçış olarak gördüğü bu teklifi kabul eder.

TOUCH ME NOT

Yönetmen: Dimitris Yatzoukis Senaryo: Dimitris Yatzouais.
Oyuncular: Giorgos Ninios, Eleni Gasouka, Rania Schiza, Kostas Sfikas, Paschalis Tsarouchas, Maria Kyriak. 1996, Yunanistan, renkli, 96 dakika.

Konu: Voulis her gün Atina'nın toplu taşıma sistemiyle seyahat eden 950 bin kadına cinsel tacizde bulunmaktadır. Tutkusunu bir sanata dönüştürmüştür. Öyle ki teorik ve pratik bilgilerini bir arkadaşına da aktarır. Arkadaşı öğrendiklerini hastanedeki bir kadına uygulayınca maceranın sonu hapiste biter.

IF I WERE YOU

Yönetmen:
Giulio Manfredonia Senaryo: Giulio Manfredonia

Oyuncular: Emilio Solfrizzi, Gioele Dix, Paolo Cortellesi. 2001, İtalya, renkli, 100 dakika.

Konu: Andrea, Bebo ve Christian durumlarından memnun olmayan, farklı karakterlerde ve farklı hayallere sahip insanlardır. Tesadüfen bir araya gelirler ve aniden gökyüzünde bir ışık belirir. Üçü de hayran oldukları kişilerin kimliğine bürünür.

Kaçırdığınız komedileri bu sefer görebilirsiniz

Umut Sanat'ın seçtiği, daha önce Türkiye'de gösterilmiş dört komedi filmi festivalde gösterilecek. Bu filmleri kaçıranlar için iyi bir fırsat: Stefan Schwartz'ın yönettiği, bu filmden sonra oynadığı Pearl Harbor'la büyük bir şöhrete kavuşan İngiliz oyuncu Kate Beckinsale'in başrolde oynadığı İngiliz filmi Oltada Balık (Shooting Fish), Peter Howitt'in yönettiği, Gwyneth Paltrow'un başrolde oynadığı Rastlantının Böylesi (Siding Doors), Fransız yönetmen Francis Veber'in filmi Salaklar Sofrası (Le Diner des Cons), Woody Allen'in komedisi Yaramaz Harry (Deconstructing Harry).

Genç Catherine Deneuve'ü Cherbourg Şemsiyeleri'nde seyredin

Fransız sinemasının komedi ustalarından Jacques Demy'nin 60'larda yaptığı, klasikleşmiş üç filmi festivalde gösterilecek. Bunlar, Catherine Deneuve'ün en güzel haliyle yer aldığı, Cherbourg Şemsiyeleri (1964) ve Rochefort'lu Kızlar (1967). Yönetmenin Lola adlı filminde ise (1961) Anouk Aime, oynuyor. Cherbourg Şemsiyeleri ve Rochefort'lu Kızlar renkli, Lola ise siyah-beyaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!