Gülen davasında ‘Melissa virüsü’

Güncelleme Tarihi:

Gülen davasında ‘Melissa virüsü’
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2002 01:48

Fethullan Gülen davasında tanıklık yapan İstihbarat eski Şube Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş, ‘‘İrticai akımların takip edildiği bilgisayarlara ‘Melissa virüsü' bulaştırıldı. Bilgilerin bir kısmı yok oldu’’ dedi.

Oysa Telekulak skandalıyla açığa alınan Aktaş, kayıtları ‘sildirdiği' için 5 ay hapse mahkûm edilmişti. Aktaş'a ayrıca ‘Dinlenen telefonlar ortaya çıkmasın diye bilgisayarı sildirdiği' için dava açılmıştı.

Fethullah Gülen'in ‘dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, faaliyetlerde bulunduğu' iddiasıyla yargılandığı davanın müdahilleri şikayetlerinden vazgeçti. Ankara 2 No'lu DGM'deki davanın dünkü duruşmasında, daha önce ‘‘tehdit edildiklerini’’ iddia eden müdahiller Serhat Özkan, Eyüp Kayar ve Arife Kayar'ın şikayetlerinden vazgeçtiğine dair dilekçeleri kabul edildi.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Eken, Gülen'in ABD adli makamlarınca tespit edilen savunmasının tercüme edildiğini belirtti. Eken savunmasında, suçlamaları reddeden Gülen'in, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlıyım. Demokrasi ve cumhuriyeti benimsiyorum. Politik herhangi bir amacım yok. Politik bir amaç için dini kullanmıyorum’’ dediğini kaydetti.

‘Telekulak skandalı'na adı karıştığı için açığa alınan Ankara Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Zafer Aktaş tanık olarak dinlendi. Gülen soruşturmasına Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatı üzerine başladıklarını savunan Aktaş, ifadesinde ilk raporu 18 Mart 1999'da hazırladıklarını belirtti. Aktaş, ‘‘Yaptığımız çalışma sonucu bazı şeyler ortaya çıktı. Ancak bu bilgileri somut delillerle ortaya koymak için fırsat verilmedi. Örneğin, Gülen'le ilgili, üzerinde belge bulunan bazı polisler yakalandı’’ dedi. Aktaş, operasyonla ilgili olarak şu iddiada bulundu:

‘‘Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde, irticai akımların takip edildiği C Masasındaki bilgisayarlara ‘Melissa virüsü' bulaştırıldı. Bu çok dikkat çekiciydi. Topladığımız bilgilerin bir kısmı yok oldu.’’

Oysa 2 yıl önce eski Ankara Emniyet Müdürü Müdürü Cevdet Saral ve ekibinde yer alan Aktaş hakkında ‘Telekulak skandalı'nın yanısıra bir de ‘Dinlenen ve izlenen telefonlar ortaya çıkmasın diye bilgisayarların silinmesi talimatını verdiği' gerekçesiyle dava açılmıştı.

Aktaş, Ankara 20'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, ‘‘Bilgisayarları Melissa virüsü sildi’’ savunmasını yapmıştı. Aynı şubede çalışan diğer polisler, ‘‘Bilgisayarları Melissa virüsü silmedi. Zafer Aktaş amirimizin verdiği talimat üzerine biz sildik’’ demişlerdi. Bunun üzerine Aktaş, kayıtları sildiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına mahkûm edilmişti. Bu ceza daha sonra para cezasına çevrilerek ertelenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!