Gül'den deprem uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gülden deprem uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 22:28

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde, Kırgizistan Milli giysileriyle Çolpan Kambonava ve Oktay Guliyev adlı öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Mehmet Durman, Cumhurbaşkanı Gül'ün Sakarya Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemler içersinde öğrencilere verdiği el yazısı ders notlarıyla ebru sanatıyla yapılmış gül tablosu hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Karaman, Camili ve Korucuk bölgelerinde yapılan yeni yerleşim bölgelerinde incelemelerde bulundu. Gül, daha sonra 2008-2009 yılında hizmete giren TES-İŞ Anadolu Lisesi'nin resmi açılışını yaptı.

‘DEPREM, YARIN OLACAKMIŞ GİBİ ÖNLEM ALMALIYIZ’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Gül, Adapazarı'nın 1999 depreminde, büyük acılar yaşadığını söyleyerek, “Buradan Türkiye'ye çağrıda bulunmak istiyorum. Deprem konusu Türkiye'nin öncelikli konularından biridir. Bir daha 1999 depremi gibi bir deprem olursa sorumluluğumuz büyük olur. Sanki yarın olacakmış gibi hareket edip ne gerekiyorsa, yerine getirmeliyiz. Ucuz olacak diye bazı standartlardan vazgeçilmemesi gerekir. Bu yüzden de tüm Türkiye'nin bu konuya dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

‘TÜRKİYE, İYİ BİR İSTİKAMETE DOĞRU YOL ALIYOR’

Güral Otel'de, hayırsever işadamları, milletvekilleri ve kentin ileri gelenlerinin katıldığı yemekte konuşma yapan Gül, eski yıllara göre Türkiye'nin daha iyi bir yol kat ettiğini vurguladı. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu söyleyen Abdullah Gül, “5-10 veya 20 yıl önceye kadar Türkiye’nin gidişatına baktığınızda bunun iyi bir istikamete gittiğini göreceksiniz. Bir ülkenin sorunları olabilir. Siyasi problemler, ekonomik problemler. Bunlar açıklıkla tartışıldığında çözümler çıkacaktır” dedi.

‘KENTİ YÖNETENLERİN YAKIN ANLAYIŞ İÇİNDE OLMASI GEREKİR’

Bir ilin gelişmesi, atılım yapması o kentin yöneticileri, işadamları, valisi, belediye başkanı, komutanlarının yakın anlayış içersinde olması gerekir. Yakın anlayış içersinde olunduğu zaman o ilde yapılmayacak iş yoktur. Ben Adapazarı'nda bunu görüyorum. Ulaştırma, enerji, hizmet sektörü bu ilin cazibe merkezi olduğunu gösteriyor. Göl ve dağlarıyla bu buranın turizm sektöründe ilgi alanı olacağına inanıyorum” dedi.

Gül'ün, gece Güral Otel'de konaklayacağı belirtilirken yarın Ankara'ya hareket etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!