Gül yenilikçilerin Meclis’teki kurmay baÅŸkanı

Güncelleme Tarihi:

Gül yenilikçilerin Meclis’teki kurmay başkanı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2001 11:01

Partileşme faaliyetinin sonuna gelen yeni oluşumcularda, parti merkezi ve meclis grubunda görev alacak "kurmay heyeti" de belirginleşmeye başladı. Genel başkanlığı kesinleşen Recep Tayiyp Erdoğan’ın milletvekili olmamaması nedeneniyle Abdullah Gül'ün adı, Meclis Grup Başkanlığı için geçerken, Bülent Arınç için etkin genel sekreterlik formülü üzerinde çalışılıyor.

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde partileşme çalışmalarında son noktaya gelinen ve önümüzdeki hafta içinde parti kuruluş başvurusu yapılması beklenen "yeni oluşum"un kurmay heyetinde yine Fazilet Partisi döneminden, tanınan isimlerin yer alacağı belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, yeni oluşumun bugüne kadar sürdürdüğü çalışmalarda, partide görev alacak genel merkez ve Meclis grubu kadroları üzerinde de duruldu.

YENÄ° PARTÄ°DE SOL MODEL ARAYIÅžI

Siyasi yasağı Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla kalkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan olacağı partide, Milli Görüş geleneği ve yeni oluşumun etkin isimlerinden Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Erdoğan'la genel merkezde çalışacak. Arınç'ın geniş yetkilerle donatılmış genel başkan yardımcılığı ya da tüzükte gereken düzenleme yapılarak, genellikle sol partilerde uygulama alanı bulan "güçlendirilmiş genel sekreterlik" görevine getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yeni oluşumun etkili kadrolarından Sivas Milletvekili Abdüllatif Şener'in Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi beklenirken, Amasya Milletvekili Akif Gülle, İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, Kayseri Miletvekili Salih Kapusuz, Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in de genel merkez kadroları için isimleri geçiyor. Genel Merkez yönetiminde, Yusuf Bozkurt Özal'ın oğlu İbrahim Bozkurt'un da yer alabileceği kaydedilirken, milletvekili olmayan kimi isimlere de yer verileceği belirtiliyor. Kadınlara, Genel İdare Kurulu'nda yer verilmesi beklenirken, partinin üst yönetiminde şimdilik yer bulamayacakları ifade ediliyor.

GÜL'ÜN VEKİLİ DYP’DEN

Recep Tayyip ErdoÄŸan, milletvekili olmaması nedeniyle, Grup BaÅŸkanı da olamayacağı için, "Yeni oluÅŸum"un Meclis Grup BaÅŸkanlığı'na Kayseri Milletvekili Abdulah Gül'ün getirileceÄŸi belirtiliyor. Grup BaÅŸkanvekilliÄŸi'ne, DYP'den istifa ederek yeni oluÅŸuma katılan, Doç. Dr. Van Milletvekili Hüseyin Çelik'in getirileceÄŸine kesin gözüyle bakılıyor. Grup BaÅŸkanvekillikleri için, ANAP'tan istifa ederek yeni oluÅŸuma katılan Bursa Milletvekili ErtuÄŸrul Yalçınbayır, Ä°stanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek'in de Âadı geçiyor.      Â

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!