Gül’e King’s College doktoralı başdanışman

Güncelleme Tarihi:

Gül’e King’s College doktoralı başdanışman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 12:33

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Başdanışmanı Ferden Çarıkçı’nın Cenevre BM Daimi Temsilciliği’ne atanması üzerine bu göreve hem dış dünyanın, hem de Ankara’daki diplomatik misyonun yakından tanıdığı isim Büyükelçi Gürcan Balık getirildi.

Haberin Devamı

Gül’e King’s College doktoralı başdanışman

Daha önce Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başmüşavirliğini yapan Balık, geçen yıl Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilciliği’ne atanarak, 39 yaşında büyükelçi olan genç diplomatlar arasında yer almıştı. Londra, Tiflis ve Washington büyükelçiliklerinde değişik görevlerde bulunan Balık, UNESCO Daimi Temsilciliği’nde 8 ay kaldıktan sonra yeniden Türkiye’ye geri döndü. Gül’ün 15-16 Ağustos tarihlerinde Bakü’ye yapacağı ziyarete eşlik edecek olan 1973 doğumlu Balık, Londra Üniversitesi’ne bağlı dünyaca ünlü King’s College’de “Türkiye-ABD ilişkilerine 1990-2003 yılları arası Irak’ın etkisi” isimli doktorasını verdi.

Haberin Devamı

LAVROV’A ÖRNEK GÖSTERDİ
Davutoğlu en uzun süreyle çalıştığı Balık’ı, Türk-Rus evliliklerinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a örnek göstermişti. Ocak 2012’de Moskova ziyareti sırasında Lavrov’la görüşmesinde Türk-Rus evliliklerinin uyumunu vurgu yapan Davutoğlu, “Benim danışmanım Gürcan’ın eşi de Rus’tur. Çok güzel bir örnek, çok da mutlular” demişti.

Balık, 2010 Kasım’ında Davutoğlu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yaptığı ziyarette havaalanında Türk korumalara ait silahların içeri sokulmak istenmemesi üzerine, “Bu tutum Türkiye’ye hakarettir” diyerek Davutoğlu’nu yoldan döndürmüştü. Davutoğlu, Balık’ın istemi üzerine havaalanına geri dönmüş, daha sonra BAE Dışişleri Bakanı özür dileyince kriz çözülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!