GSS prim borcu kredi kartı ile ödeme, öğrenme (Genel sağlık sigortası kimleri kapsar?)

Güncelleme Tarihi:

GSS prim borcu kredi kartı ile ödeme, öğrenme (Genel sağlık sigortası kimleri kapsar)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 13:42

GSS olarak bildiğiniz Genel Sağlık Sigortasında borç sorgulama ekranına internet üzerinden ulaşıp borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Hatta borcunuzu internetten üzerinden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz. Detaylar yazının devamında…

Haberin Devamı

GSS NEDİR?

GSS borç sorgulama ile Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınmış olan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ödenen yada ödenmeyen prim borçlarının kontrolü anlamına gelmektedir.

Sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanmak için GSS prim borcu tutarlarını ödemek durumundadırlar. Gelirleri asgari ücretin 3/1 oranından daha düşük olan kişilerin GSS primlerini devlet ödemektedir. Genel Sağlık Sigortası primleri kişilerin kendi gelir beyanlarını yaptıkları gelir testi sonuçlarına göre belirlenmektedir. Bu test sonucunda hastanelerden ve sağlık kuruluşlarından yararlanmak için aylık ne kadar prim ödemeleri gerektiği ortaya çıkmaktadır.

GSS KİMLERİ KAPSAR?

GSS, ülkede 18 yaşını geçmiş ve sigortası olmayan herkesi kapsıyor. Bu bağlamda belirli bir prim ödemeniz gerekmektedir. Ne kadar prim ödeyeceğinizi öğrenmek için GSS borç sorgulama işlemini yapmanız gerekecektir. GSS borç sorgulama işlemini 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. SGK‘nın resmi sitesi E-SGM üzerinden yapabildiğiniz gibi online tahsilat üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz. Bu iki siteden de yapacağınız işlemleri şifresiz olarak yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GSS prim borcunuzu aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

BAKMADAN GEÇME!