Gribe karşı, turp, bal ve soğan

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı, turp, bal ve soğan
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 17, 2003 12:04

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir. Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım yemeklerden sonra kaşıkla içilmeli'' dedi.

Haberin Devamı

Tokat GaziosmanpaÅŸa Ãœniversitesi (GOP) Bitki Koruma Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir'' dedi.Â

Prof. Dr. Özer, Tokat'ta gribalenfeksiyon nedeniyle saÄŸlık kurumlarının hastalarla dolduÄŸunu söyledi.Nezle, grip, sinüzit ve ses kısılması gibi solunum yolları hastalarının bitkisel beslenmeye önem vermesi gerektiÄŸini bildirenÂÖzer, şöyle konuÅŸtu:
Â

''Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım öğle ve akşam yemeklerinden sonra kaşıkla içilmeli. Karışımın kalan bölümü ekmeğe sürülerek de yenilebilir. Bu işlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. Eğer karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa kişi gribe yakalanmaz. Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir.''
Â

Özer, solunum yolları hastalıklarının yoğun olduğu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yağ içeren), roka, yabani hardal, turp yaprağı ve kökü, kır teresi, soğan, nane, limon, maydanoz gibi yiyeceklerin de tüketilmesinin faydalı olacağını söylerine ekledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!