"Gribe karşı, turp, bal ve soğan"

Güncelleme Tarihi:

Gribe karşı, turp, bal ve soğan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2002 14:56

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle sağlıklı yaşam ve doğal beslenmedir. Bir baş soğan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soğanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. Oluşan sıvı karışım yemeklerden sonra kaşıkla içilmeli'' dedi.

Tokat GaziosmanpaÅŸa Ãœniversitesi (GOP) Bitki Koruma Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Zeki Özer, ''Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir'' dedi.Â

Prof. Dr. Özer, Tokat'ta gribalenfeksiyon nedeniyle saÄŸlık kurumlarının hastalarla dolduÄŸunu söyledi.Nezle, grip, sinüzit ve ses kısılması gibi solunum yolları hastalarının bitkisel beslenmeye önem vermesi gerektiÄŸini bildirenÂÖzer, şöyle konuÅŸtu:Â

''Bir baÅŸ soÄŸan ile siyah veya kırmızı turp rendelendikten sonra, soÄŸanın ya da turpun miktarı kadar üzerine süzme bal konulup 10-15 dakika bekletilmeli. OluÅŸan sıvı karışım öğle ve akÅŸam yemeklerinden sonra kaşıkla içilmeli. Karışımın kalan bölümü ekmeÄŸe sürülerek de yenilebilir. Bu iÅŸlem birkaç gün tekrarlandığında grip rahatsızlığı tamamen ortadan kalkar. EÄŸer karışım hastalığa yakalanmadan önce kullanılırsa kiÅŸi gribe yakalanmaz. Gripten korunmanın ve kurtulmanın formülü bitkilerle saÄŸlıklı yaÅŸam ve doÄŸal beslenmedir.''Â

Özer, solunum yolları hastalıklarının yoğun olduğu bu dönemde, baharatlı bitkiler (eterik yağ içeren), roka, yabani hardal, turp yaprağı ve kökü, kır teresi, soğan, nane, limon, maydanoz gibi yiyeceklerin de tüketilmesinin faydalı olacağını söylerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!