Greenpeace üyesine 'Gezi' Davası'ndan beraat

Güncelleme Tarihi:

Greenpeace üyesine Gezi Davasından beraat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 17:06

Gezi Parkı gösterilerine ilişkin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Greenpeace aktivisti Cenk Levi, üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraat etti.

Haberin Devamı

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Cenk Levi hazır bulundu. Levi, Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesileceğini duyduğunu ve parka gitmek istediğini anlatarak, "Parka girmeden, polisin parktakilere müdahale ettiğini uzaktan gördüm ve geri döndüm. Radyoevi'nin önünde polisler ve vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Göstericilerden bazıları polise taş atınca, bir polisin silahını çıkarttığını gördüm. Daha kötü bir şey olmasını engellemek için, polisin silah çıkarttığını yüksek sesle vatandaşlara söyledim ve dikkatli olmalarını söyledim" dedi.
Toza karşı alerjisi olduğunu ve sıkılan biber gazından olumsuz etkilenmemek için yanında maske taşıdığını söyleyen Cenk Levi, "Olay günü polisle tartışma içerisine girmedim. Taş ya da benzeri şeylerle polise saldırmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu. Levi'nin avukatı Tora Pekin de, müvekkilinin polise taş atmadığını belirterek, "Müvekkilimin beraatini talep ederiz" dedi.

Haberin Devamı

SAVCI: BERAATİNE KARAR VERİLSİN"
Görüşü sorulan savcı Ümit Babayiğit, şüphelinin polislere yönelik şiddet içeren ve suç oluşturan herhangi bir eylemde bulunduğuna dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını söyledi. Savcı Babayiğit, eyleme katılmış olma ve gaz maskesi taşımanın suç oluşturmadığını ifade ederek, sanık hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Son sözü sorulan Levi, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

SANIĞIN BERAATİNE KARAR VERİLDİ
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi.

İDDİANAMEDE 3 YILA KADAR HAPİS İSTENİYORDU
İddianamede, 30 Mayıs 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılacak düzenlemeleri protesto etmek için, Cenk Levi'nin de içinde olduğu bir grubun Şişli Cumhuriyet Caddesi üzerinden TRT Radyoevi istikametine doğru yürüyüşe geçip, yol güzergahında tedbir alan güvenlik görevlilerini taşladıkları öne sürülmüştü.
Ayrıca, polisin grubu dağıtmaya çalıştığı, şüpheli Levi'nin ağız ve burnuna maske takılı olarak Gümüşsuyu Caddesi'nde yakalandığı anlatıldı. 5 Haziran 2013 tarihinde hazırlanan iddianamede, Cenk Levi'nin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmekten 3 yıla kadar hapsi isteniyordu. İstanbul'daki Gezi Parkı gösterilerine ilişkin bilinen ilk dava, Greenpeace üyesi Cenk Levi'ye açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!