Gözyaşlarıyla veda

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00



Haberin Devamı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, dün emekliye ayrıldı. Savaş, ‘‘Vural Savaşlar gelip geçer, mühim olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasıdır’’ dedi.

Savaş'ın, ‘‘Hakkınızı helal edin’’ sözlerine meslektaşları, ‘‘Helal olsun’’ yanıtını verdiler. Çok duygulanan Savaş'ın gözleri doldu, eşi ise gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 2'nci kez aynı göreve atamadığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, dün kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Meslektaşlarının alkışlarıyla uğurladığı Vural Savaş, ‘‘Vural Savaşlar gelip geçer, mühim olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasıdır’’ dedi. Savaş, meslektaşlarına el sallarken çok duygulandı ve gözlerinin dolduğu görüldü. Savaş'ın eşi Nermin Hanım ise gözyaşlarını tutamadı.

24 YILA SON NOKTA

Savaş, dün, 24 yıl görev yaptığı Yargıtay'dan emekliliğe küçük bir veda töreniyle ayrıldı. Eşi Nermin Savaş'ın da katıldığı uğurlama töreninde Savaş şu konuşmayı yaptı:

‘‘41 yıllık devlet görevinden bugün ayrılıyorum. Nereye geldiysem, Yargıtay'daki arkadaşlarımın oylarıyla geldim. Devlete hizmet etme fırsatı buldum. Onun için çok mutluyum. Vural Savaşlar gelip geçer, mühim olan Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşamasıdır. Gerek bu cumhuriyeti kuranlara, gerek hizmet edenlere ve gerekse hizmet edeceklere en büyük sevgi ve saygılarımla görevimden ayrılıyorum. Özellikle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çünkü, 4 yılda 1 milyona yakın dosyayı inceleme fırsatı bulduk, kararlar verdik. O kadar başarılı bir çalışma oldu ki, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilişkin bir dedikodu dahi çıkmadı. Bunu arkadaşlarımın fedakarca çalışmalarına borçluyum. Ben de çalıştım. Bir tek hata yapmaları dahi hem onları hem de beni yıpratırdı. Çok çalıştılar, ben de çok çalıştım. Bana çok hakları geçti. Hepinize ‘hakkınızı helal edin' diyorum. Allahaısmarladık.’’

HAKKIMIZ HELAL

Savaş’ın ‘‘Hakkınızı helal edin’’ sözlerine de meslektaşları da ‘‘Helal olsun’’ diye karşılık verdiler. Daha sonra çiçekler verilen Savaş, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Başsavcı Vekili Erol Öcal, Genel Sekreter Uğur İbrahim Hakkıoğlu ile görüştükten sonra, eşiyle birlikte foto muhabiri ve kameramanların yoğun ilgisi nedeniyle makam arabasına güçlükle bindi. Savaş'ın, makam arabasından çalışma arkadaşlarına el sallarken, çok hüzünlendi ve gözleri doldu.

YENİ MAKAM ARACI

Savaş'a ilgili yönetmelik gereği Başbakanlık tarafından Opel Vectra marka yeni bir araç tahsis edildi. Başbakanlık ayrıca, önümüzdeki günlerde Savaş'a bir de konut tahsis edecek. Savaş'ın korumaları da görevlerini sürdürecekler.

Nermin Savaş ağladı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan emekli olan Vural Savaş için, dün Yargıtay binasının önünde küçük bir tören düzenlendi. Törene, eşi Nermin Savaş ile katılan Vural Savaş, binadan ayrılırken arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı. Duygusal ortamdan çok etkilenen Nermin Hanım, gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Vural Savaş ise gözyaşlarına hakim olmakta oldukça zorlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!