Gözünü kaybetti ama umudunu yitirmedi

Güncelleme Tarihi:

Gözünü kaybetti ama umudunu yitirmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 12:39

Bir gözünü kaybeden Mazlum Teğin'in tedavisinin yapılabilmesi için gerekli maddi destek sağlandı.


Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçen ay Diyarbakır'da çobanlık yaparken dağda gördükleri bombaya oyun oynamak için taş atan ağabeyi Mahsun'un (16) yaşamını yitirdiği olayda Mazlum'un (13) da bir gözünü kaybettiği ifade edildi.

Dernek açıklamasında, İstanbul'da yaklaşık 20 gündür tedavi gören Mazlum'un, doktorların “ümit yok” demesine karşın ümidini yitirmediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Dernek genel merkezine durumun bildirilmesi üzerine, patlamada abisini kaybeden Mazlum, önce Kulp Devlet Hastanesine ardından Diyarbakır Dicle Tıp Fakültesine kaldırıldı ve 1 hafta sonra da İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesine sevk edildi.

Mazlum'un babası Sedat Teğin ise “Maddi konuda çok sıkıntı çektik. Kimse Yok Mu Derneğine ve devletimize çok teşekkür ederim. Yardımcı oldular. Bize el uzattılar” dedi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Kimse Yok Mu gönüllüsü psikolog Halime Atabey, büyük bir travma yaşayan ailenin psikolojik destek alması gerektiğini belirterek, “Ailede büyük bir kayıp var. Mazlum ve ailesi en az 6 ay civarında psikolojik destek almalı. Kimse Yok Mu olarak Mazlum ve ailesinin yanındayız. Diyarbakır'daki psikologlarımızla görüştük” diye konuştu.

Kimse Yok Mu gönüllüsü emekli hakim İsmail Buğrul da Dernek olarak Teğin ailesinin hastane masraflarını ve birikmiş borçlarını üstlendiklerini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!