Gözaltında ölüm

Güncelleme Tarihi:

Gözaltında ölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hırsızlıktan gözaltına alınan genç yaşamını yitirdi. Aile işkence yapıldığını iddia etti, polis ‘‘Gıda zehirlenmesi’’ dedi.

GAZİANTEP'te hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı Emniyet Müdürlüğü'nde fenalaşan 19 yaşındaki Memik Yazar, kaldırıldığı hastanede öldü. 11 Kasım günü girdiği evde yakalanan Memik Yazar ve Gökhan Yıldız ile daha önce birlikte birçok hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri Coşkun Çevik ve Nihat Oğuz gözaltına alındı. Bugüne kadar 35 cep telefonu çaldıkları belirtilen sanıkların sorgusu sürerken, Memik Yazar, 16 Kasım günü rahatsızlandı.

Vücudunda izler buldular

Polislerin ‘‘Yemekten zehirlendi’’ dediği Yazar, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer sanıklar da sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Memik Yazar, tüm çabalara karşın önceki gün öldü ve ceset dün sabah ailesine teslim edildi. Acılı baba Şevket Yazar, oğlunun vücudunda işkence izleri bulunduğunu belirterek, savcılığa başvurdu.

Gerçek, otopside çıkacak

Gaziantep Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Üsküloğlu, ölen gencin vücudundan alınan parçaların tetkik için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirterek, ‘‘İşkence ve zehirlenme iddiası var. Doğrusu raporla belli olacak’’ dedi. Bu arada Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün dünkü açıklamasında, sanıkların girdikleri evin sahibiyle mahalleli tarafından kovalandığı ve boğuşma sırasında yaralandığı ileri sürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!