Gözaltına alınan 20 zanlı Adana'ya getirildi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltına alınan 20 zanlı Adanaya getirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2008 09:30

KONYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘Hükümeti yıkmak, kaos ortamı oluşturmak, yasa dışı örgüte üye olmak ve isyana teşvik’ suçlarından gözaltına alınan, aralarında İşçi Parti (İP) milletvekili adayı Prof.Dr. Ahmet Uçkun Geray ile ‘Milli Çözüm Dergisi' kurucusu ve genel yayın yönetmeni Ahmet Akgül'ün de bulunduğu 20 zanlı Adana'da özel yetkili cumhuriyet savcılığına sevk edilerek sorgulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

İşte fotoğrafları

Terörle Mücadele Şubesi, ‘Milli Çözüm Dergisi' etrafında bir araya gelerek hükümete karşı eylem hazırlığında olduğu öne sürülen dergi yöneticileri ve İP üyelerine yönelik operasyon başlatmak üzere, bölgesel olarak görev yapan Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Düzgün'den 1.5 yıl önce izin aldı. Savcı Düzgün'ün verdiği izin ardından hafta başında Adana Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden zanlıların yakalanması, ev ve işyerlerinde arama yapılabilmesi için karar çıkartıldı. 23 Temmuz'da eş zamanlı olarak Konya, İstanbul, Elazığ, Kocaeli ve Mersin'de yapılan eşzamanlı operasyonlarda 27 zanlı gözaltına alındı. Dün akşam da Konya'da 20 yaşındaki Y.T. de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yer alan İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi ve İP İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili adaylarından Prof.Dr. Ahmet Uçkun Geray, ‘Milli Çözüm Dergisi' kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Akgül, Mersin'in Silifke İlçesi İP eski İlçe Başkanı ve aynı partiden Konya Milletvekili adayı ve ‘Ulusal TV' temsilcisi, Gemi Mühendisi Yusuf Buldu ile Milli Çözüm Dergisi yazar ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 27 zanlı Konya'ya götürüldü.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan 27 zanlıdan Ulusal Kanal Reklam Koordinatörü 47 yaşındaki Nuran Gökdemir, Milli Çözüm Dergisi yazarı 27 yaşındaki Mevlüt Songur, 25 yaşındaki Mehmet Adlandıgil 31 yaşındaki Ali Aykut Akdağ, 27 yaşındaki Tankut Alp Altınsoy, 27 yaşındaki Vicdan Uçarer, 27 yaşındaki Ahmet Tarım, 26 yaşındaki Mehmet Sıtmapınar, adliyeye sevk edilmelerine gerek görülmeden serbest bırakıldı.

GÜNDOĞUMU SEVK
Gözaltında tutulan 20 zanlı, saat 02.30'da iki ayrı otobüs ile Konya Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılarak Adana'ya götürüldü. Zanlıların sağlık muayenesi saat 07.00'de Adana Adli Tıp Kuirumu'nda yapıldı. Zanlılar daha sonra 08.20'de Adliyenin arka kapısından çok sıkı güvenlik önlemleri içerisinde binaya alınarak Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Düzgün'ün odası bulunan 6’hcı kata çıkarıldı. Bu sırada gözaltındakilerden Ahmet Akgül, gazetecilerin sorularına “Günaydın arkadaşlar kolay gelsin” diyerek cevap verdi. Elinde bir zarf ile gelen Ahmet Uçkun Geray da “İyiyim çok iyiyim” dedi.

Ergenekon Terör örgütü kapsamında gözaltına alınan 20 zanlıyla ilgili soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Düzgün tarafından sorgulanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!