Gözaltı yok kelepçe var

Güncelleme Tarihi:

Gözaltı yok kelepçe var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2006 00:00

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner’in imzasıyla polis teşkilatına yayımlanan ’askere dokunma’ genelgesinden sonra asker ile polis arasındaki ilk tutuklama sorunu Eskişehir’de yaşandı. Sivil alanda polisiye bir olaya karışan askeri personel, olay yerine çağırılan polis ekiplerince, askeri inzibata teslim edildi.

POLİSLE DE TARTIŞTI

Bir banka şubesindeki işini yapmak isterken, sıra nedeniyle bankanın güvenlik görevlisiyle tartışan Hava Astsubay Muhammet Ali M., olay yerine çağırılan polis ekiplerince ’alıkonuldu’. Ancak, genelge sonrası yaşanan bu ilk olayda Astsubay M., polis ekipleriyle de tartıştı. Astsubay M. ile Polis Memuru Emrah C. arasındaki tartışma büyüdü. İddialara göre Astsubay M., Polis Memuru C.’yi tokatladı. Arbede sırasında polis ekipleri askeri polis olan inzibatı arayarak Eskişehir Arifiye Mahallesi’ndeki banka şubesine davet etti. Bu arada da Astsubay M., tartıştığı polislerce kelepçelendi.

KELEPÇE TEPKİSİ

Eskişehir Merkez Komutanlığı’nda görevli nöbetçi astsubay ile 2 inzibat, daveti aldıktan kısa süre sonra olay yerine geldi. Görevli nöbetçi astsubay, Astsubay Muhammet Ali M.’nin ellerinin kelepçelenmesine tepki gösterdi. Kelepçeleri çıkarılan Astsubay Muhammet Ali M., inzibatların nezaretinde askeri araçla Merkez Komutanlığı’na götürüldü.

Son aylarda üst üste düzenlenen operasyonlar sırasında çeşitli illerde polisin askeri personeli gözaltına alıp sorgulaması üzerine Genelkurmay Başkanlığı açıkça rahatsızlığını ifade etmişti. Kısa süre sonra da Emniyet Genel Müdürlüğü, polis teşkilatına ’gizli’ kaydı taşıyan bir genelge yayımlamıştı.

6 Temmuz tarihindeki genelgede, suçüstü dahil, suçlu olan ya da olabilecek tüm askeri personeli yakalamaya yine askerî personelin yetkili olduğuna yer verilmişti. Ayrıca genelgede askeri personelin, olay yerinde tutulacağı, en yakın inzibat karakoluna veya askeri makama teslim edileceği belirtilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!