Gösterime Giren Filmler

Güncelleme Tarihi:

Gösterime Giren Filmler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANGELA'NIN KÜLLERİ

(ANGELA'S ASHES)

Yön: Alan Parker

Oyn: Emily Watson, Robert Caryle, Joe Breen, Ciaran Owens, Michael Legge

Konusu: İrlanda asıllı Amerikalı yazar Frank McCourt'un ülkemizde de yayımlanan ve tüm dünyada geçtiğimiz yıl büyük ilgiyle karşılanan kitabının Alan Parker uyarlaması. Film, yazarın 1935 yılında Amerika'da başlayıp İrlanda'nın yoksul bir kenti olan Limerick'de geçen acıklı öyküsünü anlatıyor. İki dünya savaşı arasında zor günler yaşayan İrlanda'nın ve İrlandalılar'ın trajik öyküsü ve ayakta kalmaya çalışan babası alkolik kaçak Frank'in ABD'ye uzanan yaşamı.

TATLI BELA

(ERIN BROCKOVICH)

Yön: Steven Soderbergh

Oyn: Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, Cherry Jones, Peter Coyote

Konusu: Julia Roberts'in filmde canlandırdığı Erin karakteri, günümüzde sayıları gittikçe azalan modern kahramanlardan biri. Üç çocuk annesi, parası, işi ve geleceği olmayan Erin, suçsuz olduğu bir trafik kazasına karışır ve yaşamı daha da zor bir hal alır. Mahkeme için tuttuğu avukatı Ed'in (Finney) bürosunda çalışmaya başlar. Ancak yeni işinde eline geçen dosyalardaki tutarsızlıkları keşfetmesiyle başlayan olaylar, ona büyük bir skandalın ipuçlarını verir ve Erin'in mücadelesi başlar.

HAYALET SÜVARİ

(SLEEPY HOLLOW)

Yön: Tim Burton

Oyn: Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon, Casper Van Dien, Jeffrey Jones

Konusu: Tim Burton'un Washington Irving'in klasik korku romanı ‘‘The Legend of Sleepy Hollow’’ adlı kitabından uyarladığı film, 1799 yılında geçiyor. Irwing'in yarattığı ‘‘Kesikbaşlı Atlı’’ figürü Amerikan toplumunun belli başlı korku imgelerinden. Kitap ve film adını ‘‘Kesikbaşlı Atlı’’nın seri cinayetler işlediği Sleepy Hollow adlı kasabadan alıyor. Depp, cinayetleri çözmekle görevlendirilen Ichabod Crane adlı polisi, Ricci ise kasabanın en zengin ailesinin kızı Katrina Van Tassel'i canlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!