Görümlü’de 14 yıl önceki PKK baskınında ölenler anıldı

Güncelleme Tarihi:

Görümlü’de 14 yıl önceki PKK baskınında ölenler anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 15:53

ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi'ne bağlı Görümlü Beldesi'nde, 14 yıl önce terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen baskında yaşamını yitiren 3’ü çocuk 4 kişi anıldı. Anma törene katılanlar PKK aleyhine sloganlar atıp, ölenlerin mezarlarının başında dua okudu.

Törene, Silopi Kaymakamı Aydın Abak, 172'nci Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Sadık Piyade, Görümlü Belediye Başkanı Fikret Özdemir, Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Silopi Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Eren, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler sık sık, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Unutmadık unutmayacağız’ ve ‘Terör istemiyoruz, huzur istiyoruz’ sloganları attı.

Törende konuşan Silopi Kaymakam Aydın Abak, şehitleri anmak için toplandıklarını, olayı gerçekleştirenleri kınadıklarını söyleyerek, “Şehitler bizim şehitlerimiz, onların kanı bizim kanımız, canları bizim canımız, çocukları bizim çocuklarımızdır. Bayrağımıza bakıyoruz. Kırmızı-beyaz, ay-yıldız. Kırmızı şehitlerimizin kanından alınmıştır. Bayrağımızın üzerindeki kırmızı rengin içinde Görümlü Köyü'nde şehit verdiğimiz dört masum kardeşimizin kanı da vardır. Yaşanan hain saldırı sonucunda şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Belediye başkanı Fikret Özdemir ise, Görümlü halkının terörden çok çektiğini ve artık terör belasından kurtulmak istediğini söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:

“Terör, hain ve iğrenç yüzünü bu kez 27 Mart 1995 tarihinde Görümlü’de gösterdi. Bölücüler, hain emellerini gerçekleştirmek için 3’ü çocuk 4 masum insanımızı acımasızca katletti, 5 vatandaşımızı da yaraladı. Bugün burada bizim yapmamız gereken şehitlerimizi saygıyla anmak, gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlamak, teröre karşı devletimizin yanında birlik ve beraberliğimizi haykırmak, terörün iğrenç yüzünü göstererek insanlık düşmanı canilerin emellerine ulaşmalarını engellemek olmalıdır. Terör örgütünün ve onun gizli, açık iç ve dış destekçilerinin kardeşi kardeşe düşman etme, halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekme ve güzel vatanımızı bölme gayretlerine karşı her zaman uyanık ve bilinçli olmalıyız.”

14 yıl önceki katliamda bebek olan ve hala o günün izlerini taşıdığını söyleyen 14 yaşındaki Fatma Kurnaz’ın konuşması sırasında ise duygulu anlar yaşandı. Baskında 3 ablasını kaybeden ve ayağı sakat kalan Kurnaz, saldırı sırasında henüz bebek olduğu için hiçbir şey anlamadığını, fakat şimdi her şeyi çok iyi idrak ettiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Görümlü Beldesi İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladıkları şiir ve yazıları okudu. Törenin sonunda Silopi Kaymakamı Aydın Abak ve 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade öğrencilere ve şehit yakınlarına hediyeler dağıttı. Görümlü Köyü'nden, Nevru Köyü'ne yürüyen katılımcılar, daha sonra şehitlerin mezarı başında dualar okuyarak şehitleri andılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!