Görme engelliler bilgisayar öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler bilgisayar öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2005 17:13

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Başkanı Yusuf Çelebi, görme engellileri “Görmeyenler haydi okula...” diyerek, eğitimlerini tamamlamaya çağırdı.

Çelebi, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi'nin açılış törenindeki konuşmasında, eğitimin engelliler için çok önemli olduğunu belirterek, bu olanağın sağlandığı illerde bulunanların eğitim-öğretime devam etmelerini istedi.
Denizli'de görme engellilere eğitim-öğretim sunulan modern bir okul bulunduğuna işaret eden Çelebi, “Bu okul kapasitesinin çok altında öğrenciyle eğitim-öğretim veriyor. Buradan görme engelli çocuğu olan ailelere sesleniyorum. Çocuğunuzun gelecekte iş sıkıntısı çekmesini istemiyorsanız, onları okula gönderin. Görmeyenler, haydi okula...” dedi.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de özürlülere yönelik hizmetlerin yetersizliğine dikkati çekerek, “Görmeyen vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapmışız ama, onların binasının önündeki çukuru görmemişiz. Onların yürüyebileceği yollar yapamamışız. Şu an bundan utanç duyuyorum” diye konuştu.
Görme engelli olan AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da bir insanı görmüyor diye bir kenara bırakmamak gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Köşe başında beklemeye, dilenmeye gerek yok. Bir özürlü tahsil yaparak öğretmen olabilir. Özürlülerimizi şartlara göre hazırlamalıyız. Biz, zorlanmadan kahvaltı masasını hazırlamayı, çocuklarımızın karne sevincine ortak olmayı istiyoruz. Bunlar yapılmayacak şeyler değil.”
Konuşmaların ardından Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Denizli Şubesi'nin açılışı yapıldı ve görme engellilerin bilgisayar öğrenmelerini sağlayacak kurs başlatıldı.
Törende, şubenin açılmasına katkı sağlayanlara birer plaket verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!