Görme engelli genç kız kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli genç kız kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2012 11:25

Bayburt'ta yaşayan görme engelli Yakup Büyükdağ, iki yıl önce Ankara'da, görme engelliler okulunda tanıştığı kendisi gibi görme engelli Nurgül Özkan'ı önce İstanbul'a, oradan da Bayburt'a kaçırarak evlendi.

Zahit Mahallesi'nde ailesi ile yaşayan Yakup Büyükdağ (25), 2 yıl önce braille alfabesi eğitimi için gittiği Ankara'daki görme engelliler okulunda, aynı eğitim için gelen Nurgül Özkan (20) ile tanıştı.

Gençlerin samimiyeti bir süre sonra da aşka dönüştü. Kurs bir süre sonra ise Büyükdağ Bayburt'a döndü ancak gençlerin sevgisi artarak devam etti.
Aradan geçen 2 yıl boyunca telefonla sürekli görüşen genç aşıklar, bu süre sonunda evlenmeye karar verdi. Nurgül Özkan'ı ailesinden isteyen Yakup Büyükdağ “hayır” cevabını aldı.

Ailesinin evlenmelerine asla izin vermeyeceğini düşünen Nurgül Özkan da bir süre sonra Yakup Büyükdağ'ı telefonla arayarak kendisini kaçırmasını istedi.
Bunun üzerine Yakup Büyükdağ, geçen hafta Bayburt'tan Ankara'ya gitti ve Nurgül Özkan ile evinin önünde buluştu. Çift, buradan taksiye binerek otogara, oradan da otobüsle İstanbul'a gitti.

Bu arada, Büyükdağ, çok sevdiği Bayburt Eğitim Uygulama Okulu'ndaki öğretmeni Murat Köse'yi arayarak kız kaçırdığını söyledi. İstanbul'da Yakup Büyükdağ'ın akrabalarının yanında 5 gün kalan çift, daha sonra Bayburt'a geldi.

Murat Köse, başta duruma tepki gösterse de yapacak fazla bir şeyin olmadığını düşünerek maddi durumu iyi olmayan öğrencisi Yakup Büyükdağ için hemen bir düğün organizasyonu yaptı.

Düğün masrafları için Bayburt Valisi başta olmak üzere Belediye Başkanı ve diğer bazı yetkililerden destek alan Köse, kısa sürede görme engelli öğrencisinin düğün törenini gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen düğün töreninde görme engelli çiftin nikahını kıyan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Her zaman göz görüp gönül sevmiyormuş. Bazen gözler görmeden de gönüllerin sevgisiyle yuvalar kuruluyormuş. Bugün öyle bir yuva kurduk. Bu yuvanın kurulması konusunda belediye olarak elimizden gelen desteği verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yakup Büyükdağ, nikahın ardından AA muhabirine, 2 yıl önce tanıştığı Nurgül Özkan'a aşık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Babası vermez diye korkuyordum. Korktuğum gibi de oldu, bende kaçırdım. Her şeye rağmen bütün engellerimizi aşarak düğünümüzü yapıyoruz. Sıra iş bulmakta, bakalım Allah ne kapı açar. Bütün engelliler inşallah bizim gibi mutlu olur. Bu düğünde emeği geçen sayın valimize, belediye başkanımıza, Bülent Erdaş'a, Murat Köse hocama, hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah herkesi böyle mutlu etsin.”

Nurgül Özkan ise maceralı bir yolculuğun ardından sevgisini evlilikle taçlandırmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğretmen Murat Köse de öğrencisi Yakup'un Nurgül'ü çok sevdiğini belirterek, “Biz de üzerimize düşen görevi yaptık. Son görevimiz de düğünde oyun oynamak, onu da yerine getiriyoruz işte” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!