Google 2020 yılbaşı arifesini Doodle yaparak kullanıcılarına sürpriz yaptı!

Güncelleme Tarihi:

Google 2020 yılbaşı arifesini Doodle yaparak kullanıcılarına sürpriz yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2019 01:31

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, yılbaşı arifesinde sürpriz bir doodle çıkarttı. 31 Aralık'ta kullanıcılarına eğlenceli tasarım sunan Google ana sayfasında havai fişek gösterilerinin yer aldığı bir görsel hazırladı. Her sene olduğu gibi bu yıl da 2020 yılına dünya ülkeleri farklı saatlerde adım atacak. İşte, 2020 yılına saatler kala araştırılan dünyada yılbaşı ile ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

31 Aralık Salı günü Google hazırladığı yılbaşı tasarımı ile kullanıcılarının dikkatini çekti. Özel günlerde renkli görsel tasarımlar hazırlayan dev arama motoru bu kez yılbaşı arefesi tasarımı ile kullanıcılarına sürpriz yaptı. 2020 yılını karşılamaya hazırlananlar tasarım sonrası 31 Aralık tarihiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. 1 Ocak dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan miladi takvime göre yılın ilk günü olarak kabul edilir. İşte, yılbaşının önemiyle ilgili bilgiler.

Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve bir sonraki yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

Pek çok kültürde yılbaşı gecesi, hazırlanmış yiyecekler ve içeceklerle, çeşitli eğlenceler düzenlenerek geçirilir.

DÜNYADA YILBAŞI

1 Ocak: Dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan miladi takvime göre yılın ilk günü.

Hicrî takvimde yılbaşı muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicrî takvim bir kamerî takvim olduğundan 354 güne denk gelir, dolayısıyla miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca hicrî takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.

Roş Aşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.

Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı 1 Ocak'ta, İsa'nın doğum günü ise 7 Ocak'ta kutlanır.

Çin yılbaşı her yıl ilk kamerî ayın yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır.

Celali takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).

Tayland, Kamboçya ve Laos'ta yılbaşı 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar kutlanır. Özellikle Tayland'da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.

BAKMADAN GEÇME!