Gönüllü itfaiyeciler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Gönüllü itfaiyeciler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2001 00:00



Kemal DİYARBEKİR
Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ilk kez ‘Gönüllü İtfayeci Birlikleri’ oluşturuluyor. Deprem gibi doğal afetlerde ve bölgelerinde meydana gelebilecek yangınlarda görev alacak ilk gönüllü itfaiyecilerin eğitim çalışmalarına 27 Ocak’ta, Şişli Afet Müdahale Merkezi’nde başlanıyor. İlk etapta 11 büyük kentte gerçekleştirilecek proje, daha sonra tüm illerde uygulanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği (TİB), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), İnsan Yerleşimleri Derneği (İYD), Olağandışı Olaylar Koordinasyon Ekibi (ODOKE), Arama Kurtarma Acil Yardım (AKAY), Gönüllü İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından hazırlanan projenin eğitim çalışmalarına yoğun katılımın sağlanması için şu duyurular yapılacak: ‘‘Gönüllü itfaiyeciler eğitimine katılın. Gönüllü İtfaiyeci Belgesi alın. Afetler karşısında yapılabilecekler konusunda bilgi sahibi olduğunuzda, çözümlerin de kendinizde olduğunu göreceksiniz...’’

İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye

Başkanlığı, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik Bölümü, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye Kızılay Derneği, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Gökkuşağı İstanbul Kadın Platformu, Tüm İtfaiye Teşkilleri Birliği de projeyi destekliyor.

Gönüllülerin eğitim çalışmaları dört aşamada gerçekleştirilecek. İlk kademede gönüllülere kendisini kurtarma eğitimi verilecek. İkinci kademede ‘Kurtarmacı ve İtfaiye Destekçisi’ eğitimi alacak gönüllüler, ‘Gönüllü İtfaiyeciler Birliği’ne katılmaya hak kazanacak. Üçüncü kademede ‘Kurtarma Eğitimcisi’ belgesini alacak 300 gönüllü, ‘Gönüllü İtfaiye Birlikleri’nin kurulmasında görev alacaklar. Eğitimin ihtisas kademesinde ise mühendis, mimar, işletmeci gibi uzmanlar arasından seçilecek 300 gönüllü, ‘Yangın ve Afet Önlemcisi’ belgesi alarak, mahalli örgütlenmelerde görev yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!