Güncelleme Tarihi:
Citibank Türkiye çalışanları toplum gönüllüsü olarak çalışıyor. Citibank Türkiye, 1997'den beri 'Topluma Katkı ve Gönüllülük Programı' uyguluyor. Şirket çalışanları bu program kapsamında toplum yararına olan çeşitli projelere gönüllü olarak katkıda bulunuyor.
Banka; eğitim, teknoloji ve toplumsal gelişime yönelik projelere destek vermeyi hedefliyor. Program çerçevesinde çalışanlar, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Bizim Ülke Derneği, Genç Başarı Vakfı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) düzenlediği projelere katkı sağlıyor. Gönüllü eğitmenlik ve danışmanlık yapıyorlar. Citibank Türkiye bünyesinde yer alan VolunCiti gönüllülük ekibi, Bizim Ülke Derneği'nin uygulamaya koyduğu bilgisayar eğitimi, İngilizce ve Matematik derslerini veriyor.
TEGV'in 14-17 yaş arasındaki gençlere yönelik düzenlediği 'Genç Girişimciler Programı'na katkıda bulunuyorlar. Genç Başarı Vakfı'nda 11-17 yaş arasındaki öğrenciler için düzenlenen 'Genç Başarı Okul Programı'nda gönüllü danışmanlık yapıyorlar. Gençlere program süresince bütçe yönetimi, pazarlama, nakit yönetimi gibi konularda uygulamalı olarak eğitim veriyorlar.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığı ile Marmara depreminden zarar gören bölgelerde yaşayan kadınların girişimciliğe yönelik çalışmalarına destek oluyorlar. Bölgede bulunan sekiz merkezdeki 400 kadına finansal planlama ve iş yönetimi konularında danışmanlık ve eğitim veriyorlar. Citibank çalışanların çalışma saatleri dışındaki vakitlerini, bu şekilde topluma yararlı olabilmek için kullanıyor.
ÖZENDİRİLİYOR
Citibank Türkiye Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rajeev Kakar, 2002 yılında çalışanlarının bin 306 saat 'gönüllü çalıştığını' söylüyor.
Citibank'ın, gönüllü çalışmalar ve topluma katkı projelerini birçok ülkede gerçekleştirdiğini ifade eden Kakar, bunun şirket kültürlerinde ve iş yapış tarzlarında yer aldığını kaydediyor.
Programla topluma katkı dışında çalışanlarının gelişmesini sağlamayı amaçlıyorlar. Türkiye'de bin çalışanı bulunan bankada 200'den fazla kişi gönüllülük programına katılmış.
Kakar, personelin gönüllülük projelerine katılmalarını özendirici faaliyetler yaptıklarını anlatıyor:
‘‘Çalışanlara zaman zaman topluma katkı projelerine katılmalarını söyleyen mesajlar gönderiliyor. Projelerde aktif olarak en uzun süre görev alan Citibank'lılara yıl sonunda sertifika veriliyor. Yılda bir kere çalışanlara gönüllülük projelerinin durumu hakkında sunum yapılıyor. Hatta şirket üst yöneticilerinin banka çalışanlarını gönüllülük çalışmalarına davet eden mesajlarının yer aldığı bir film hazırladık. Bazen bu projeler toplantılarımızın konusu bile olabiliyor.‘‘
Şu anda toplam 102 Citibank çalışanı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da topluma katkı projelerinde görev alıyor.
Kakar, programla topluma sadece maddi yardım yapmak yerine, çalışanların topluma gönüllülük yoluyla katkıda bulunmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getiriyor ve şunları söylüyor;
‘‘Topluma Katkı Programı'na daha fazla çalışanımızın katılmasını teşvik ediyoruz. Ama bizim en büyük amacımız sadece Citibank çalışanlarıyla sınırlı kalmamak. Diğer insanları da projelerimize dahil etmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu sağlamak için uğraşacağız.‘‘
BİN 306 SAAT ÇALIŞTILAR
Citibank çalışanları 1997’den beri gönüllü çalışmalara katılıyor.
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Genç Başarı Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Bizim Ülke Derneği’nin programlarında çalıştılar.
Çalışanlar, 2002’de bin 306 saat gönüllü hizmet verdiler.
İngilizce, Matematik gibi dersler veren Citibank gönüllüleri, çeşitli girişimcilik projelerinde de danışmanlık yapıyorlar.