Güncelleme Tarihi:
Gönül Akkor'un sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı yapan MÜ Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Pamir, diyabet ve yüksek tansiyona bağlı olarak beyin damarlarında bozukluk olan sanatçıya önce ilaç tedavisi uyguladıklarını, ancak durumunun kötüleşmesi üzerine dün sabah ameliyata aldıklarını söyledi.
Prof. Dr. Pamir, şöyle devam etti: "Beynin arka tarafına kan taşıyan damarlarda tıkanmalar olmuş. Gönül hanımın dün sabah solunumunda, bilincinde bozulma oldu, kanında oksijen basıncı düştü. Onun üzerine ameliyata aldık ve arka çukur dediğimiz beyinciğin yerleştiği kısmına dekompresyon yapıldı, yani rahatlattık. Ameliyattan 24 saat sonra Akkor'un genel durumu çok daha iyi, bilinci açık, solunumu muntazam, kolunu bacağını oynatabiliyor, kanındaki oksijen basıncı da normale döndü."
Prof. Dr. Pamir, Yoğun Bakım Ünitesi'nde olan Gönül Akkor'un hayati tehlikesinin 1-2 gün daha süreceğini sözlerine ekledi.
Akkor'un rahatsızlığının, geçirdiği beyin ameliyatı sonrası uzun süre komada kalan ve 4 gün önce ölen İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Barka ile aynı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Pamir, "Rahatsızlıkları patolojik olarak aynı, ama yerleri farklı. Akkor'un beyincikte, Barka'nın ise beyindeydi. Barka'nın hastalığına ayrıca beyin kanaması eklenmişti" diye konuştu.
Prof. Dr. Pamir, beyin ameliyatı geçiren TRT eski spikerlerinden Tuna Huş'un yakında taburcu olacağını da ifade ederek, hayati tehlikeyi tamamen atlatan Huş'un bilincinin açık olduğunu ve yakında konuşma terapisine başlanacağını sözlerine ekledi.