Güncelleme Tarihi:
Proje tamamlandığında Türkiye kendi uydularını fırlatabilecek. En son askeri amaçla üretilen Göktürk-2 uydusu 20 milyon dolar karşılığı Çin’den uzaya gönderilmişti.
Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısında, Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi Projesi (MİLGEM) kapsamında, hizmete alınan Heybeliada ve inşası devam etmekte olan Büyükada gemilerine ilave 6 geminin üretimi için “Koç Holding RMK Marine Gemi Yapım Sanayii” ve “Deniz Taşımacılığı İşletmesi AŞ” ile sözleşme görüşmesine başlanmasına da karar verildi.
6 aylık bir aradan sonra dün toplanan Savunma Sanaayi İcra Kurulu toplantısında önemli projeler gündeme geldi. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel yarım saatlik arada başbaşa görüştü. 4 milyar dolara mal olacak “Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi” ihalesini hangi ülkenin alacağı bu toplantıda da netlik kazanmadı.
Toplantıda Göktürk 3 Uydu Projesi’nin TÜBİTAK ve ASELSAN’ın desteğiyle milli olarak geliştirilmesi için, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildi. Göktürk 3, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel faaliyetlerinin icrası için yüksek çözünürlüklü görüntü ihtiyacının gece-gündüz karşılanması amacıyla hazırlanıyor. Proje kapsamında bir adet SAR sensörü taşıyan uydu, bir sabit ana yer istasyonu ve bir adet mobil yedek yer istasyonu yapılacak.